ΓΙΑΝΝΕΝΑ- 23 Μαΐου η… τελευταία πράξη στην υπόθεση υπεξαίρεσης στο Δήμο | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ- 23 Μαΐου η… τελευταία πράξη στην υπόθεση υπεξαίρεσης στο Δήμο

Ολοκληρώθηκε η απολογία του κατηγορουμένου για την υπεξαίρεση εκατομμυρίων από το ταμείο του Δήμου Ιωαννιτών. Στις 23 Μαΐου θα προχωρήσει το Δικαστήριο στην ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας που κρατάει αρκετά χρόνια, ενώ ο κατηγορούμενος βρίσκεται στη φυλακή.Παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι δικαστές με τις ερωτήσεις τους, προκειμένου να βγάλουν άκρη σ’ αυτή την τόσο περίπλοκη διαδικασία, δεν είναι βέβαιο αν έχουν καταλήξει ακόμη σε ασφαλή συμπεράσματα.

Πρόσφατοι έλεγχοι
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει πραγματικό έλλειμμα και αποδίδει την παραπλάνηση των επιτροπών που έκαναν τους ελέγχους, πρώτα στη μετακύληση χρεών από προηγούμενες χρήσεις - τις οποίες παραδέχθηκε και ο σημερινός Δήμαρχος στην κατάθεσή του - αλλά όταν ερωτήθηκε αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ακριβή ποσά των ελλειμμάτων. Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν πρόσφατα…Ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι το σύστημα, με εντολή άνωθεν έμενε ανοιχτό και μετά το ωράριο των υπαλλήλων και μπορούσαν όσοι είχαν κωδικούς να παρεμβαίνουν και από το σπίτι τους, αφήνει πολλά ερωτηματικά.Αν και ζήτησε ο ίδιος να καταφύγουν στη συνδρομή της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος, ώστε να αποκαλυφθούν όλα τα ίχνη όσων παρενέβαιναν, το αίτημά του δεν έγινε τότε αποδεκτό από τη Δημοτική Αρχή.

Με… υπονοούμενα
Επίσης δεν έγινε δεκτή η πρότασή του, μόλις άρχισαν να υποπτεύονται ότι κάτι συμβαίνει με το ταμείο, να κλείσει άμεσα η υπηρεσία και να κάνουν «φύλλο και φτερό» όλα τα παραστατικά, να τα συγκρίνουν με τις καταγραφές στον υπολογιστή και για τα δύο συστήματα, καθώς και τις καταθέσεις στους λογαριασμούς του Δήμου. Άφησε υπονοούμενα για τη μετακόμιση όλων των παραστατικών εκείνη την εποχή σε άλλο γραφείο.Στην απολογία του αναφέρθηκε και στην αλλαγή του όλου συστήματος στη μέση της διαχειριστικής χρονιάς, κάτι που κατά τους ειδικούς αντενδείκνυται. Αυτές οι αλλαγές είναι καλύτερα, είπε, να γίνονται στο τέλος της χρονιάς και αφού κλείσει το οικονομικό έτος.

Ερωτηματικά…
Ο ισχυρισμός του ότι η Δημοτική Αρχή εκείνης της εποχής δεν απαιτούσε να γίνονται έλεγχοι σ’ ένα ταμείο από το οποίο περνούσαν μεγάλα ποσά, ιδιαίτερα μετά τη συνένωση όλων των περιφερειακών Δήμων, άφησε ερωτηματικά στο ακροατήριο για το αν θα μπορούσε να έχει προληφθεί μια κατάσταση πολύ σοβαρή, η οποία κατέληξε στην αυτοκτονία του υπευθύνου για τα οικονομικά Αντιδημάρχου και στη φυλάκιση ενός υπαλλήλου που αν δεν είναι ένοχος, θα είναι τραγικό!Όσο για τους δύο θανάτους, τον πυροβολισμό και την αυτοκτονία, που συνδέονται πάλι με οικονομική διαχείριση μιας από τις περιφερειακές ενότητες πάλι του δικού μας Δήμου, δεν έγινε γνωστό αν πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από τις Αρχές και πού κατέληξαν.Οι δικαστές εξετάζουν κάθε λεπτομέρεια της όλης υπόθεσης, προκειμένου η απόφασή τους να είναι δίκαιη. Πολύ δύσκολο το έργο τους που το κάνουν με μεγάλη ευσυνειδησία.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου