Απεργία Τετάρτη 17 Μαΐου 2017: Χωρίς ΜΜΜ, τράπεζες, ΔΕΚΟ. Όσοι απεργούν | Epirus World

Απεργία Τετάρτη 17 Μαΐου 2017: Χωρίς ΜΜΜ, τράπεζες, ΔΕΚΟ. Όσοι απεργούν

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει γενική απεργία, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που φέρνει μέτρα 4,9 δισ., την Πέμπτη.
Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.
Το συλλαλητήριο των Συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε αυτό θα συμμετέχουν και οι κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, και οι συνταξιούχοι.
Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ απευθύνει και η ΟΤΟΕ εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ πορεία προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσει και η ΓΣΕΒΕΕ.
Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 το πρωί.
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Πέμπτη
Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται την Πέμπτη 18 Μαΐου, ημέρα ψήφισης των μέτρων, καθώς τα συνδικάτα δίνουν ραντεβού στις 18:30, ώρα που θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή, στο Σύνταγμα.
Στις 19:00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό, Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και Τραμ, θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, να διευκολυνθούν οι απεργοί, ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.
Οι συρμοί του Μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.
Τέλος, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Oι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και την Πέμπτη 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου όταν θα έληγε η απεργία που είχαν εξαγγείλει.
Ειδικότερα, η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 00.01 π.μ., ξημερώματα της Τρίτης 16 Μαΐου και όπως είχε προγραμματιστεί θα έληγε στις 24.00 μ.μ. μεσάνυχτα της Τετάρτης 17-5-2017. Ωστόσο με την παράταση, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι την Παρασκευή.
Τα αιτήματα της ΠΝΟ:
Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των τριών μνημονίων καθεστώς και πλήρη εξαίρεση από τον «κοινωνιοκτόνο Ν. 4387/16».
Άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες και καταπολέμηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.
Αναστολή του Άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας.
Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2017.
Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.
Αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών.
Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες.
Άμεση υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, και γενικότερα των πλοίων της ακτοπλοΐας όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες.
Οι επιβάτες που αναμένεται να ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες καλό είναι να επικοινωνούν με τα πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων.
Τέλος, στην αρχική 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η ΠΝΟ (Τρίτη και Τετάρτη) και την 24ωρη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), που αποφάσισε με τη διαδικασία που προβλέπεται, να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη 16 Μαΐου και την Τετάρτη 17 Μαΐου από τις 6:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ.
Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Έτσι, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας.
Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.
Aegean - Olympic Air: Ακυρώσεις και αλλαγές στις πτήσεις
Σε ακυρώσεις πτήσεων, αλλά και τροποποιήσεις των ωρών αναχώρησης προχωρούν την Τετάρτη η Aegean και η Olympic Air, λόγω των στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (11:00 – 15:00 τοπική ώρα) και οι Τηλεπικοινωνιακοί Υπάλληλοι ΥΠΑ (08:00- 12:00 τοπική ώρα). 

Αναλυτικά:

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ


ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΩΡΩΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ AEGEAN


ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΩΡΩΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ OLYMPIC AIR

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται τα site της AEGEAN www.aegeanair.com  και της Olympic Air www.olympicair.com ή να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα:

Για την AEGEAN:

801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air:

801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)
Δημόσιες υπηρεσίες – Ευρύτερο δημόσιο
Στη Γενική Απεργία πρόκειται να συμμετάσχει και το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), όπως και οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει το προσωπικό –κυρίως- κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών.
Δικηγόροι- 48ωρη αποχή

Οι Δικηγόροι Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη 17 Μαΐου και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

Ο ΔΣΑ, σε ανακοίνωση του, καλεί τους Δικηγόρους να συμμετάσχουν την Πέμπτη, στη συγκέντρωση όλων των επιστημονικών φορέων έξω από τη Βουλή, στις 19.00 το απόγευμα.
Πρόσκληση για δυναμικές κινητοποιήσεις προς όλο το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Ιδιωτικοί υπάλληλοι
Στην απεργία της 17ης Μαΐου που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».
Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν κινητοποιήσεων οι δημόσιες δομές υγείας οι οποίες θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όπως και οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί, καλούν σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μαΐου.
Τριήμερη αποχή των συμβολαιογράφων για το ασφαλιστικό
Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.
Διήμερη αποχή των δικηγόρων της Αθήνας για το ασφαλιστικό
Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) οι δικηγόροι των Αθηνών κατέρχονται σε αποχή από τα καθήκοντά τους σήμερα και αύριο, Πέμπτη, για το ασφαλιστικό ζήτημα.
Ακόμα, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ, ενώ αποφάσισε να προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των διοικητικών πράξεων που θα εκδοθούν σε εφαρμογή των νέων διατάξεων και ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λόγω παραβίασης του ενωσιακού δικαίου από τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις.
Ο ΔΣΑ καλεί τους δικηγόρους να συμμετάσχουν την Πέμπτη, στη συγκέντρωση όλων των επιστημονικών φορέων έξω από τη Βουλή, στις 7 το απόγευμα
Απεργία και στις τράπεζες
Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωση
Λαϊκές
Απεργούν αύριο και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.
Θέατρα
Την ίδια ώρα στο Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δε θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες παραστάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα,πραγματοποίησαν απεργία μία ημέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις 06:00 της Τρίτης 16 Μαΐου έως τις 06:00 της Τετάρτης 17 Μαΐου.
Τα συλλαλητήρια σήμερα και αύριο
Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους όλης της χώρας στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων. Στο συλλαλητήριο καλεί και η ΑΔΕΔΥ, η οποία τονίζει πως «με τα νέα μέτρα η συγκυβέρνηση πετσοκόβει για μία ακόμη φορά μισθούς και συντάξεις». Σε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης καλεί στις 10:00 το ΠΑΜΕ.
Συλλαλητήρια όμως αναμένονται και την Πέμπτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η ΓΣΕΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει και νέο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 18.30 στο Σύνταγμα, ενώ την ίδια ημέρα το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Στην Αττική το συλλαλητήριο της Πέμτπης θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 το απόγευμα στην Ομόνοια.
Εν τω μεταξύ, οι μεγαλύτεροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας θα συγκεντρωθούν και εκείνοι ανήμερα της συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 7 μ.μ. το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να δείξουν έμπρακτα στους εκπροσώπους του λαού ότι ο λαός δεν συμφωνεί με τα μέτρα που ψηφίζονται.
[madata]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου