Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας:ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ! 17 ΜΑΗ 2017 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ | Epirus World

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας:ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ! 17 ΜΑΗ 2017 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ολοκλήρωσε τη συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ. Με το νέο έγκλημα του 4ου μνημονίου, συνεχίζουν από κοινού την επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων. Ευθύνες έχουν και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, που προβλέπει τα μέτρα αυτά και άλλα.

Με το νέο πακέτο των βάρβαρων μέτρων που φέρνει προς ψήφιση:

-Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές προσθέτοντας τις ήδη καταβληθείσες εισφορές στο ποσό υπολογισμού τους. Πριν περάσει ένας χρόνος από την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, έρχονται να νομοθετήσουν την αύξησή τους. Με τη νέα ρύθμιση προσθέτουν στα κέρδη που προκύπτουν από τα βιβλία και τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώθηκαν τον προηγούμενο χρόνο.

Δηλαδή πρακτικά αυξάνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις ασφαλιστικές εισφορές.

Για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας (έμπορος) με ακαθάριστο εισόδημα 8.500 ευρώ, με το σημερινό νόμο καταβάλλει 157,9 ευρώ το μήνα, ενώ με τη νέα ρύθμιση οι εισφορές του θα εκτιναχθούν στα 191 ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 33,1 ευρώ και ποσοστό αύξησης 18%. Όσο αυξάνονται τα εισοδήματα, αυξάνει και η αύξηση των εισφορών, σε ποσοστό που φτάνει να ξεπερνάει το 30%.

Είναι ξεδιάντροποι. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα! Αφού αυξάνουν τις εισφορές για πάντα, μας κάνουν έκπτωση 15%, μόνο για τον πρώτο χρόνο

-Καταργούν την Κυριακάτικη αργία οδηγώντας χιλιάδες συναδέλφους στην εξόντωση και τελικά στο λουκέτο.

Με τη νέα συμφωνία, φέρνει νόμο για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ικανοποιώντας τις χρόνιες απαιτήσεις των ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, των SUPER MARKETS και των εμπορικών αλυσίδων. Αντικειμενικά με αυτόν τον τρόπο τους διευκολύνουν να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά σε βάρος χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων που δεν θα αντέξουν τον άνισο ανταγωνισμό και τη φυσική εξόντωση και θα οδηγηθούν στο μαρασμό και στο λουκέτο.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων στο εμπόριο με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων και την απλήρωτη δουλειά.

-Τσακίζουν ακόμα παραπέρα το αφορολόγητο και τις συντάξεις, στερώντας ουσιαστικά πάνω από ένα μισθό από τη λαϊκή οικογένεια.

-Δίνουν νέα δώρα στο μεγάλο κεφάλαιο τσακίζοντας μισθούς, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Την ίδια ώρα, με θράσος επιχειρεί να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα με τα περιβόητα αντίμετρα, όταν μόνο από την ένταση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για χρέη το τελευταίο διάστημα, έχει φέρει χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους σε αδιέξοδο. Ήδη έχουν γίνει 873.049 κατασχέσεις από το δημόσιο και 1.650.000 φορολογούμενοι απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις.

Μας οδηγούν συντεταγμένα στη φτώχια και το λουκέτο, τσακίζουν τις ανάγκες μας, το μέλλον των παιδιών μας, για να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους! Ανάπτυξη για λίγους, συρρίκνωση και λουκέτα για χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

ΩΣ ΕΔΩ! ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Καλούμε τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και στην περιοχή μας, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις οργανώνοντας τη μαζική κινητοποίηση των συναδέλφων. Να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Μάη στο Φόρο στις 10 πμ.

Απέναντι στην νέα επίθεση κυβέρνησης – μονοπωλίων δυναμώνουμε τη φωνή μας.

Οργανώνουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

Περνάμε στην αντεπίθεση! Ο δρόμος συλλογικής και ανυποχώρητης πάλης για την ανάκτηση των απωλειών μας όλα αυτά τα χρόνια, η ενίσχυση της πάλης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας είναι η μόνη ρεαλιστική προοπτική.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ 10 πμ

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου