ΠΡΕΒΕΖΑ - Ολοκληρώθηκε η 10η πανελλαδική ποδηλατοπορεία με κεντρικό σύνθημα: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ - Ολοκληρώθηκε η 10η πανελλαδική ποδηλατοπορεία με κεντρικό σύνθημα: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Το βέβαιο είναι ότι το χάρηκαν! Με μεγάλη συμμετοχή από μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες και ποδηλάτισσες πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πρέβεζα η 10η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, διεκδικώντας την προώθηση των υποδομών που αφορούν τον πεζό και τον ποδηλάτη και με κεντρικό σύνθημα: 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ







































Φωτο - Ειρήνη Σολδάτου
Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι το κορυφαίο, διεκδικητικό γεγονός της χρονιάς για το ποδηλατικό κίνημα. Ξεκίνησε πριν ​10 χρόνια από την Αθήνα και εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα, παίρνοντας τη μορφή Πανελλαδικής εκδήλωσης. 




Φωτο - Ειρήνη Σολδάτου
Η «ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» συμμετείχε όπως κάθε χρόνο στην 10η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελληνικών πόλεων, διεκδικώντας αξιοπρεπείς ποδηλατικές μετακινήσεις.
Σκοπός είναι η προώθηση της Αστικής Ποδηλασίας (και όχι της Αθλητικής) και του Ποδηλάτου ως ένα φιλικό, οικολογικό, υγιεινό, οικονομικό, βιώσιμο μέσο μετακίνησης.





Φωτο - Ειρήνη Σολδάτου
Οι ποδηλάτες δηλώνουν ότι είναι στοιχειώδες δικαίωμά τους να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια, είναι στοιχειώδες δικαίωμά τους να περπατάνε σε ελεύθερα πεζοδρόμια και είναι στοιχειώδες δικαίωμά τους να επιβιβάζονται σε λεωφορεία, τρένα, τραμ και μετρό που έρχονται στην ώρα τους και έχουν χώρο για τους ίδιους αλλά και για τα ποδήλατα τους.

Φωτο - Ειρήνη Σολδάτου
Aξίζει τέλος να αναφέρουμε πως πολύτιμοι αρωγοί ήταν η ΤΡΟΧΑΙΑ, το ΛΙΜΕΝΙΚΟ και το ΕΚΑΒ Πρέβεζας εξασφαλίζοντας την ασφαλή μετακίνηση των μικρών και μεγάλων ποδηλατοδρόμων και την ελάχιστη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου