Τα τρία βασικά tips για το πλύσιμο φρούτων και λαχανικών | Epirus World

Τα τρία βασικά tips για το πλύσιμο φρούτων και λαχανικών

Το σχολαστικό πλύσιμο φρούτων  και λαχανικών είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο να γίνεται με τον σωστό τρόπο.
Πλένοντας σωστά φρούτα και λαχανικά, εξασφαλίζουμε ότι θα αποφύγουμε κάποια μόλυνση ή το να έχουν παραμείνει επάνω σε αυτά παθογόνοι μικροοργανισμοί.
Δείτε παρακάτω τρία tips για το σωστό πλύσιμο...
1. Δώστε προσοχή στα φρούτα και τα λαχανικά που δεν έχουν λεία επιφάνεια (μαρούλια, λάχανα, μπρόκολο κ.α). Πρέπει να επιμείνετε αρκετά σε πολλά σημεία και να βάλετε και λίγο ξίδι στο πλύσιμο.
2. Τα χόρτα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Πρώτα πρέπει να τα πλένετε με μπόλικο νερό, μετά να τα τοποθετήτε σε μία λεκάνη με νερό και ξίδι και έπειτα να τα ξεβγάζειτε ξανά με τρεχούμενο νερό.
3. Τα πλαστικά σκεύη που χρησιμοποιείτε για να πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας θα πρέπει να είναι πολύ καλά πλυμένα, ιδιαίτερα αν νωρίτερα πλύνατε άλλα λαχανικά.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου