ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΡΑ!!! - 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας | Epirus World

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΡΑ!!! - 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

<<ΠΑΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!>> και <<ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΡΑ!>> ήταν τα κεντρικά συνθήματα από τους ποδηλάτες όλων των ηλικιών που συμμετείχαν στην μαθητική ποδηλατοπορεία που διοργάνωσαν οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας σε συνεργασία με την «Κίνηση Φίλων Ποδηλάτων Πρέβεζας», που τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου, ως κυρίαρχο μέσον για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πόλεων, καθώς και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. 
Το Μαθητικό Ποδηλατικό Διήμερο εκδηλώσεων ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου με την προβολή της βραβευμένης ταινίας ''Bikes VS Cars'' στον χώρο εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας.
Σήμερα το πρωί από το στάδιο Αθανασία Τσουμελέκα και μέσω της Λ. Ιωαννίνων η Μαθητική Ποδηλατοπορεία κατέληξε στον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης όπου εκεί πραγματοποιήθηκε περιήγηση - ξενάγηση από την αρχαιολόγο κ. Αθανασία Κεραμάρη.


Η Μαθητική Ποδηλατοπορεία ήταν μια συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.
Καλλιεργεί τις φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες των νέων μας και προωθεί την οικο-μετακίνηση ως τρόπο ζωής.
Στον αρχαιολογικό χώρο πραγματοποιήθηκε και κλήρωση για ένα ποδήλατο από το Σύλλογο Γονέων –κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου πρέβεζας.

Aξίζει να αναφέρουμε πως πολύτιμοι αρωγοί ήταν η ΤΡΟΧΑΙΑ, το ΛΙΜΕΝΙΚΟ και το ΕΚΑΒ Πρέβεζας εξασφαλίζοντας την ασφαλή μετακίνηση των μικρών και μεγάλων ποδηλατοδρόμων και την ελάχιστη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.

Η πόλη μας υστερεί σημαντικά στον τομέα των υποδομών για ποδηλατόδρομους. Αν η Πολιτεία φρόντιζε να προωθήσει τη χρήση ποδηλάτων ακόμα και μέσα στην πόλη, τα οφέλη θα ήταν πολλαπλά για όλους. 
Οι βόλτες με το ποδήλατο μας προσφέρουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε περισσότερες γωνιές της πόλης μας, να ζήσουμε στιγμιότυπα της καθημερινότητάς της αλλά και να σκεφτούμε αποστασιοποιημένοι από το άγχος των καθημερινών μας υποχρεώσεων.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου