Πέφτει η αυλαία για τον Στάθη Ψάλτη ... Σήμερα το τελευταίο αντίο | Epirus World

Πέφτει η αυλαία για τον Στάθη Ψάλτη ... Σήμερα το τελευταίο αντίο

Πέφτει σήμερα το μεσημέρι η αυλαία για έναν από τους μεγαλύτερους και πιο αγαπητούς κωμικούς των τελευταίων ετών.

Στις 15:00 φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι και θαυμαστές θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον Στάθη Ψάλτη, στο κοιμητήριο Ζωγράφου, στην εξόδιο ακολουθία που θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο την περασμένη Παρασκευή, μετά από πολύμηνη μάχη που είχε δώσει για τη ζωή του.

Η παρακαταθήκη του μεγάλη και η θλίψη που προκάλεσε φεύγοντας, επίσης.

Ο ηθοποιός που μεσουράνησε στις ταινίες και τις βιντεοκασέτες της δεκαετίας του 1980, έμεινε στη μνήμη του κοινού, αλλά και στην ιστορία για τους ρόλους που υποδύθηκε, ενώ οι ατάκες του, όπως το «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος», όχι απλώς χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα, αλλά αποτέλεσαν τον τρόπο που πολλοί αποχαιρέτισαν τον Στάθη Ψάλτη. «Στάθη, πολύ κωλόπαιδο ο θάνατος», γράφτηκε σε «τοίχους» πολλών χρηστών τις τελευταίες μέρες.

Κι αν αγαπήθηκε από τους κωμικούς ρόλους που έπαιξε στη μικρή, τη μεγάλη οθόνη και το θεατρικό σανίδι, ο Στάθης Ψάλτης άφησε μια διαφορετική «πινελιά» ως κύκνειο άσμα του στην Τέχνη, αφού έπαιξε έναν «κόντρα» ρόλο στη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, «Νίκος Καζαντζάκης», η οποία θα προβληθεί το επόμενο φθινόπωρο.

Ο αγαπητός ηθοποιός νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στον Άγιο Σάββα και από την Κυριακή του Πάσχα, που η υγεία του επιδεινώθηκε, στην Εντατική του ίδιου νοσοκομείου. Προηγουμένως είχε προλάβει να εκπληρώσει την τελευταία του επιθυμία.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρεται ότι ο θάνατος επήλθε στις 14:25 την Παρασκευή.

Είχε γεννηθεί στο Βέλο της Κορινθίας, όπου έζησε μέχρι την ηλικία των 11, όταν και η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Ο παππούς του και ο πατέρας του ήταν ψάλτες και από εκεί προέκυψε και το επώνυμό του.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη και είχε τελειώσει την Νομική Αθηνών.

Έχει μία κόρη, από το γάμο του με την Τάρια Μπούρα, ενώ από το 2006 μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του, ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

Ο αδελφός του, που κι αυτός ήταν στο πλευρό του πάντα, αποχαιρέτισε τον αδελφό του με ένα συγκινητικό μήνυμα μέσω του ΑΝΤ1.

«Ήταν αγαπημένος, ήταν λατρευτός. Είναι το λατρεμένο μου. Το λατρεμένο μου έφυγε… Πέταξε… Το καλύτερο παιδί της γης ήτανε, ο αδελφός μου…» είπε με δάκρυα ο Γιάννης Ρώτας. [madata]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου