Πέντε ταξίδια στο χρόνο με ατμοκίνητο τρένο | Epirus World

Πέντε ταξίδια στο χρόνο με ατμοκίνητο τρένο

Ρετρό αισθητική, παρθένες διαδρομές και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς να διαδέχονται το ένα το άλλο πάνω στις ράγες. Τα ατμοκίνητα τρένα προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες σε όποιον τα επιλέξει ζωντανεύοντας τη μαγεία του ταξιδιού.
Ανακαλύψτε τα πιο άγρια τοπία της γης και διασχίστε ποτάμια, φαράγγια και λίμνες σε μια νοσταλγική διαδρομή από το National Geographic.

Σιδηρόδρομος Πάφινγκ Μπίλι - Αυστραλία

tksdtrai1aystralia
Η άγρια ομορφιά της της αυστραλιανής φύσης αποκαλύπτεται σε μια κυκλική διαδρομή 48 χιλιομέτρων κατά μήκος μιας σιδηροδρομικής γραμμής στενού πλάτους από το Μπέλγκρειβ, βόρεια της Μελβούρνης και μέσα από τους νότιους πρόποδες των Οροσειρών Ντάντενονγκ.
Το τρένο ανηφορίζει το Μένζις Κρικ, το Έμεραλντ, το Λέικσαιντ και το Κοκατού με προορισμό την κωμόπολη Τζέμπρουκ, όπου θα σταματήσετε για λίγο πριν από το ταξίδι της επιστροφής στο Μπέλγκρειβ.
Εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια εκτός της ημέρας των Χριστουγέννων, ενώ προσφέρει διάφορες εκδηλώσεις από μουσικές βραδιές μέχρι θεματικές νύχτες... φόνου.
Πληροφορίες: puffingbilly.com.au

Ορεινός σιδηρόδρομος Νιλγκίρι - Ινδία

tksdtrai2india
Λόγω της απαράμιλλης ομορφιάς της διαδρομής μέσα από την οροσειρά Νιλγκίρι στην Ινδία ο σιδηρόδρομος έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Η γραμμή σκαρφαλώνει σε μια απόσταση 45 χιλιομέτρων από το Μετουπαλαιγιάμ στο Οοτακαμούντ, 2.268 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Κάθε μέρα εκτελείται μόνο ένα δρομολόγιο προς κάθε κατεύθυνση, συνολικής διάρκειας 4.5 ωρών και αποτελεί το πιο αργοκίνητο τρένο της Ινδίας.
Πληροφορίες: www.nilgiris.com

Χάρτσερ Σμαλσπουρμπάνεν - Γερμανία

tksdtrai6germania
Η γραμμή από το Βέρνιγκεροντε μέχρι το Νόρντχαουζεν έχει ένα παρακλάδι για ατμοκίνητα τρένα από το Ντραι Άνεν Χόνε που σκαρφαλώνει στα 1.142 μέτρα της κορυφής του βουνού Μπρόκεν. Τα τρένα αγκομαχούν ανηφορίζοντας τη γεμάτη στροφές και δασόφυτη ύπαιθρο του Εθνικού Πάρκου Χαρτς. Δρομολόγια εκτελούνται όλο το χρόνο.
Πληροφορίες: www.nationalpark-harz.de/en

Σιδηρόδρομος Φεστίνιονγκ - Ουαλία

tksdtrai4oualia
Με αφετηρία το Πορθμάντογκ, η γραμμή σκαρφαλώνει 213 μέτρα μέχρι το Μπλαινάου Φεστίνιονγκ στα βάθη των βουνών Μόελουιν. Εκεί μπορείτε να κάνετε μια υπόγεια περιήγηση δεκάδες μέτρα κάτω από το έδαφος στα πελώρια παλιά ορυχεία σχιστολίθου.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μπορείτε να ξεκουραστείτε σε μία από τις καμπίνες ή να δειπνήσετε με την οικογένεια σας ενώ δεν υπάρχει χρέωση για παιδιά κάτω των τριών ετών.
Πληροφορίες: www.festrail.co.uk

tksdtrai3oualiaΤζάκομπαιτ - Σκωτία

tksdtrai5skotia
Η μαγευτική διαδρομή του Τζάκομπαιτ ξεκινάει από το Φορτ Ουίλιαμ, περνάει τη Μεγάλη Κοιλάδα, τις όχθες της Λοχ Έιλ και στη συνέχεια διασχίζει την υπέροχη καμπυλωτή οδογέφυρα του Γκλενφίναν. Ένα υπέροχο πανόραμα των Εσωτερικών Εβρίδων ανοίγεται μπροστά σας κατά την τελική κατάβαση του τρένου στο Μαλέιγκ της δυτικής ακτής.
Πληροφορίες: www.westcoastrailways.co.uk
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου