Ψήφισμα Δ.Α.Σ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Πρέβεζας και στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων σε αυτό. | Epirus World

Ψήφισμα Δ.Α.Σ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Πρέβεζας και στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων σε αυτό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Α.Σ

Στις 29/3 πραγματοποιήθηκε η ετήσια απολογιστική συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας. Σε αυτή την γενική συνέλευση η Δ.Α.Σ κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα τους ψήφιση από τους αντιπροσώπους.
Ψήφισμα Δ.Α.Σ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Πρέβεζας και στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων σε αυτό.
«Μετά από καταγγελίες των εργαζομένων στο λιμάνι Πρέβεζας έγινε γνωστό η εν κρυπτό κατάργηση της δυτικής προβλήτας που εξυπηρετούσε ανάγκες του εμπορικού λιμανιού.
Το προηγούμενο διάστημα αυτή χρησιμοποιούνταν από τους λιμενεργάτες για ελλιμενισμό φορτηγών, τώρα μετά από καταγγελίες του ιδιώτη εκμεταλλευτή της ιδιωτικοποιημένης μαρίνας το λιμεναρχείο τους το απαγορεύει. Το αποτέλεσμα είναι να μη επαρκούν οι υπόλοιπες προβλήτες για την εξυπηρέτηση των φορτηγών πλοίων και να προσανατολίζονται σε άλλα λιμάνια.
Τασσόμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Πρέβεζας, όπως και όλων των λιμανιών της χώρας και θα είμαστε στο πλευρό στον αγώνα των εργαζομένων.
Τα λιμάνια μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργάτες και τις λαϊκές οικογένειες, μόνο όταν η αξιοποίησή τους υποταχθεί σε ένα επιστημονικό σχέδιο με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Μόνο ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να αξιοποιήσει την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Ένα τέτοιο σχέδιο προϋποθέτει να αφαιρεθεί η εξουσία από την αστική τάξη, να φύγει από τη μέση το περιττό - το παρασιτικό μέρος της παραγωγής, οι καπιταλιστές.»
Αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα από την γενική συνέλευση, με την υποσημείωση ότι θα γίνει διοίκηση του Εργατικού Κέντρου όπου θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο λιμάνι ώστε να μας παραθέσει και άλλα στοιχεία τα οποία θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στο ψήφισμα χωρίς όμως να αλλάζει το πολιτικό σκεπτικό του ψηφίσματος το οποίο είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.
Αντί αυτού η πλειοψηφία της διοίκησης έβγαλε την προηγούμενη βδομάδα μία ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι έχει ψηφιστεί από την γενική συνέλευση και από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου η οποία καμία σχέση δεν έχει με το ψήφισμα που καταθέσαμε ως Δ.Α.Σ.
Λειτουργώντας λες και το Εργατικό Κέντρο είναι «τσιφλίκι» τους έφτασαν να παραποιήσουν το ψήφισμα. Με ένα Διοικητικό Συμβούλιο της πλειοψηφίας, όπου οι δυνάμεις της ΔΑΣ που κατέθεσαν το ψήφισμα εξαρχής δεν καλέστηκαν καν, η απόφαση αυτή άλλαξε και ήρθε στα μέτρα τους.

Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος τους μέσα στο κίνημα. Του αποπροσανατολισμού και της ενσωμάτωσης των εργαζομένων. Βάζουν πλάτη για να υλοποιηθούν χωρίς αντιδράσεις η αντιλαϊκή– αντεργατική πολιτική και τα μνημόνια στους χώρους δουλειάς.
[mypreveza]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου