«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν όταν το παιδί ήταν νεκρό» | Epirus World

«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν όταν το παιδί ήταν νεκρό»

Σήμερα θα γίνει η κηδεία της 8χρονης Μαρίας, η οποία κατέληξε στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία.
Η περιπέτεια της μικρούλας με την τραγική κατάληξη ξεκίνησε πριν από 25 μέρες περίπου, όταν εμφάνισε πυρετό, που δεν ήταν υψηλός αλλά επέμενε.
Διακομίσθηκε αρχικά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου μετά από πολλές εξετάσεις διαγνώσθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την αγωγή ο πυρετός επέμεινε και το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρίο.
Την Μεγάλη Τρίτη, ανήμερα των γενεθλίων της έπεσε σε κώμα, αλλά παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατέστη δυνατό να σωθεί η ζωή της.
Στο μεταξύ ότι το παιδί ήταν υγιέστατο υποστηρίζει ο θείος της 8χρονης.
Όπως είπε ο Β. Καραβίας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», «η άτυχη μικρή είχε πάει στο νοσοκομείο και την είχαν διώξει τέσσερις – πέντε φορές». Μάλιστα, τόνισε ότι την ίδια μέρα που έγινε η εισαγωγή το παιδί είχε διωχθεί νωρίτερα από το νοσοκομείο.
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του κ.Καραβία, οι εξετάσεις της έγιναν την έκτη μέρα της νοσηλείας της, ενώ τα αποτελέσματά τους βγήκαν Μεγάλη Τετάρτη, τη δεύτερη μέρα που το κορίτσι ήταν κλινικά νεκρό.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι, αφού βγουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία έγινε χθες, η οικογένεια θα κινηθεί νομικά.
Αυτό που περιμένουν οι γονείς από τον ιατροδικαστή, αλλά και τα δυο νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε το άτυχο κοριτσάκι είναι να μάθουν αν το εγκεφαλικό που υπέστη το παιδί συνδέεται με τον ιό της γρίπης, αν ήταν επιπλοκή και η γρίπη ήταν η αιτία που προκάλεσε το θάνατο στο παιδί ή αν υπήρχε κάτι άλλο κάποιο άλλο νόσημα που επιβάρυνε την υγεία του.
Η εξόδιος ακολουθία του κοριτσιού θα γίνει σήμερα στις 17:00.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου