ΒΙΝΤΕΟ- Έγινε η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα - Οι πρώτες εικόνες | Epirus World

ΒΙΝΤΕΟ- Έγινε η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα - Οι πρώτες εικόνες

"Το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας, σε ολόκληρη την Οικουμένη" ευχήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο κ. Αμανατίδης είπε ακόμη ότι "αισθανόμαστε τις ημέρες αυτές, που λαοί δοκιμάζονται από φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας με "άλλοθι" τη θρησκεία, την ανάγκη λύτρωσης και ελπίδας, που το Θείο Δράμα και η Ανάσταση προσφέρουν στον κόσμο".

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα γίνει και φέτος από την Aegean Airlines, που εκτός από τις προγραμματισμένες της πτήσεις, θα επιχειρήσει με τρία επιπλέον αεροσκάφη (που δεν κάνουν εμπορικές πτήσεις), την μεταφορά του σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς.Συνολικά, η AEGEAN και η θυγατρική της Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς.Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Έναν προς Αιγαίο, έναν προς Ιόνιο και έναν προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:00 έως και τις 22:30.

Στα Γιάννενα η μεταφορά του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο θα γίνει και με την προγραμματισμένη πτήση της AEGEAN στις 21:15 το βράδυ. Στο αεροδρόμιο θα αναμένουν εκπρόσωποι της Μητρόπολης και ιερείς για να μεταφέρουν το Άγιο φως σε κάθε γωνιά της περιφέρειάς μας.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου