ΑΡΤΑ-Παραδοσιακά κάλαντα του Λαζάρου, στον Α βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου | Epirus World

ΑΡΤΑ-Παραδοσιακά κάλαντα του Λαζάρου, στον Α βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου

Αναβίωσε σήμερα παραμονή του Λάζαρου από τον παιδαγωγό προσχολικής αγωγής Στεφάνου Χρήστο στον Α βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Αρταιων το έθιμο με τα παραδοσιακά κάλαντα προσαρμοσμένα σε δεδομένα κατάλληλα για την προσχολική αγωγή ώστε να γίνει κατανοητό στα παιδιά. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας να βιώσουν τα παιδιά ήθη και έθιμα του τόπου μας, που κοντεύουν να ξεχαστούν. 

Τα κάλαντα του Λάζαρου, από τα παλιά χρόνια τραγουδιούνται με πολλές παραλλαγές που εξιστορούν την Ανάσταση του Λάζαρου, από ηλικιωμένους και παιδιά με παραδοσιακές στολές στα χωριά, στις γειτονιές, στα μαγαζιά. Τα παιδιά κρατούσαν βάγια μαζί με τα παραδοσιακά κουδούνια στολισμενα πάντα με τον καλύτερο τρόπο και πάνω τους την εικόνα της Ανάστασης του Λάζαρου. 

Στα χέρια τους κρατούσαν καλαθάκια για τα κεράσματα που δεχόταν ως φιλοδώρημα, χρήματα, κουλούρια, αβγά, κλπ. Η ημέρα της Ανάστασης του Λάζαρου αποτελεί μια μεγάλη γιορτή, καθώς προαναγγέλλει την Ανάσταση του Χριστού. [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου