Γιάννενα: Η… επική απάντηση του Υπουργού για το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης των Ιωαννίνων!! | Epirus World

Γιάννενα: Η… επική απάντηση του Υπουργού για το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης των Ιωαννίνων!!

Ως μία από τις πιο... άκυρες απαντήσεις που έχουν δοθεί ποτέ, μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή που έδωσε στα Γιάννινα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης για το πολυαναμενόμενο Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης.

Ο Υπουργός ήρθε μάλλον αδιάβαστος, ευθύνη που βαρύνει το γραφείο του αφενός αλλά και τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφετέρου... Κι αυτό γιατί τα τοπικά θέματα που εκκρεμούν στο Υπουργείο του κ. Σταθάκη είτε τα χειρίζεται ο ίδιος είτε ο συνάδελφός του αναπληρωτής υπουργός κ. Φάμελλος, είναι απολύτως συγκεκριμένα...

Τα δύο, που έχουν εξελιχθεί σε φλέγοντα είναι το Ρυθμιστικό του Λεκανοπεδίου και το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης.. Ο κ. Σταθάκης προφανώς δεν γνώριζε τίποτα ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο!

Φτάνοντας λοιπόν με καθυστέρηση αρκετών ωρών στα Γιάννινα, έκανε την πανηγυρική δήλωση για την επιτυχία στο Eurogroup και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Πάρκο Πυρσινέλλα –το όνομα είναι η αλήθεια δεν το θυμότανε- και στη λύση που δίνεται με τη νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες.
Και είναι αλήθεια ότι στην περίπτωση αυτή, η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο, αποδίδοντας το Πάρκο Πυρσινέλλα στον πραγματικό του ιδιοκτήτη, που είναι ο Δήμος, δηλαδή οι πολίτες.

«Δόθηκε οριστική λύση στην παραχώρηση του πάρκου και κλείνουμε έτσι ένα θέμα που εκκρεμούσε επί μακρόν», ανέφερε ο κ. Σταθάκης!

Στη συνέχεια ο Υπουργός ρωτήθηκε από το Epiruspost για την μεγάλη εκκρεμότητα με το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης... Έδειξε να αιφνιδιάζεται, σαν να το άκουγε για πρώτη φορά... Και για να βγει από την δύσκολη θέση, έδωσε μία επική απάντηση!

«Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ ευθέως... Όταν είμαστε έτοιμοι θα δώσουμε την απάντηση»!!!

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι αυτό που έχει την πλήρη κι αποκλειστική ευθύνη για το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης... Προ λίγων ημερών ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε αναφέρει ότι στο Υπουργείο υπάρχουν όχι ένα, αλλά δύο σχέδια Προεδρικού Διατάγματος, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να παίρνει κάποιο σάρκα και οστά!
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου