Γιγάντιο παγόβουνο έγινε ατραξιόν σε καναδική πόλη | Epirus World

Γιγάντιο παγόβουνο έγινε ατραξιόν σε καναδική πόλη

Δόξες γνωρίζει η πόλη Ferryland του Καναδά όπου πριν λίγες ημέρες «κατέπλευσε» ένα τεράστιο παγόβουνο, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών.
Η αρμόδια υπηρεσία του Καναδά ταξινόμησε το παγόβουνο στα «μεγάλα», κάτι που σημαίνει πως έχει ύψος μεταξύ 45 και 75 μέτρων και μήκος μεταξύ 120 και 200 μέτρων.
«Είναι μια πολύ δυνατή εικόνα» περιγράφει στο CNN ο Kaelam Power που βρέθηκε στην περιοχή κάνοντας mountain bike και δεν παρέλειψε να φωτογραφίσει το εντυπωσιακό παγόβουνο. «Ακούς τα κύματα να σκάνε αλλά και ήχους τριξίματος».
Η φωτογράφος Jody Martin έσπευσε στην περιοχή την Κυριακή του Πάσχα. «Όλοι έδειχναν να απολαμβάνουν την ομορφιά του τεράστιου παγόβουνου» ανέφερε στο αμερικανικό δίκτυο. Σκοπεύει μάλιστα να επιστρέψει για να βγάλει και νυχτερινές φωτογραφίες.
apdpado2
Η εποχή μεταξύ άνοιξης και τέλους καλοκαιριού είναι εποχή παγόβουνων για την περιοχή καθώς τα νερά αρχίζουν να ξαναπαγώνουν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Συνδυασμός ρευμάτων ωθεί πάγο της Αρκτικής νότια, προς την ακτή του Newfoundland, που έχει χαρακτηριστεί «Iceberg Alley».
Ο μετεωρολόγος του CNN πάντως σημειώνει πως είναι σπάνιο ένα τόσο μεγάλο παγόβουνο να φτάσει τόσο κοντά στην ακτή.
apdpado3
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου