Τα παράδοξα της σίτισης… Μετά τον σάλο διαγωνισμός μόνο για τους πρόσφυγες στα Δολιανά! | Epirus World

Τα παράδοξα της σίτισης… Μετά τον σάλο διαγωνισμός μόνο για τους πρόσφυγες στα Δολιανά!

Μέχρι και τον Μάρτιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρούσε στην υπογραφή συμβάσεων για την σίτιση 400 προσφύγων στον καταυλισμό του Κατσικά! Κι αυτό τη στιγμή που οι τελευταίοι πρόσφυγες είχαν αφήσει πίσω τους το συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας πριν τα Χριστούγεννα.

Η αποκάλυψη του θέματος, έφερε μία σειρά από δικαιολογίες... Ότι οι διαγωνισμοί γίνονται για λόγους ετοιμότητας, ότι οι συμβάσεις υπογράφονται αλλά τα χρήματα δεν πληρώνονται, ότι τα συσσίτια παρέχονται στα ξενοδοχεία ή σε άλλα καταλύματα όπου διαμένουν οι πρόσφυγες...

Φαίνεται όμως πως όλα αυτά αποτελούσαν δικαιολογίες ή δεν αποτελούσαν την αλήθεια...

Κι αυτό επιβεβαιώνει η τελευταία σύμβαση μετά τον σχετικό διαγωνισμό, που αφορά στη σίτιση του Απριλίου. Είναι ο πρώτος διαγωνισμός που γίνεται μετά την αποκάλυψη του θέματος, για το οποίο έχει κατατεθεί και σχετική ερώτηση στη Βουλή..

Αυτό που τον διαφοροποιεί από τους προηγούμενους είναι ότι αφορά μόνο στα Δολιανά και δεν περιλαμβάνει τον Κατσικά, παρότι γίνονται ετοιμασίες για την επαναλειτουργία του Κέντρου.

Είναι άγνωστοι οι λόγοι που επέβαλαν την συγκεκριμένη αλλαγή...

Αυτό που είναι απολύτως βέβαιο είναι ότι ουδέποτε παρέχονταν συσσίτιο στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενώνες και ξενοδοχεία της περιοχής, καθώς αυτό παρέχονταν από τα ίδια τα καταλύματα, ύστερα από τη σχετική συμφωνία που είχαν με την Ύπατη Αρμοστεία. Το επιχείρημα λοιπόν που είχε επιστρατεύσει το ΓΕΕΘΑ για να απαντήσει στη θύελλα που είχε προκληθεί, δεν έστεκε τουλάχιστον για το Νομό Ιωαννίνων...

Το δεύτερο που είχε διατυπωθεί, σχετίζονταν με τους λόγους ετοιμότητας. Προφανώς αυτοί έπαψαν να υφίστανται..

Αν κάτι άλλο συμβαίνει, θα έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον να το πληροφορηθούμε..
[epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου