Πρέβεζα: Χωρίς εφημερία για εννέα μέρες το μήνα η Παιδιατρική! | Epirus World

Πρέβεζα: Χωρίς εφημερία για εννέα μέρες το μήνα η Παιδιατρική!

Στο ΠΕΔΥ Ιωαννίνων αποσπάται παιδίατρος η οποία θα μπορούσε να καλύψει τα κενά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπου η παιδιατρική κλινική μένει ακάλυπτη επί εννέα μέρες το μήνα!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας προχώρησε σε σχετική καταγγελία προς την διοίκηση του Νοσοκομείου και την αρμόδια ΥΠΕ οι οποίες φαίνεται ότι συμφώνησαν στην απόσπαση, την ώρα μάλιστα που στο ΠΕΔΥ Ιωαννίνων υπηρετούν τρεις παιδίατροι!

Η Παιδιατρική κλινική της Πρέβεζας, όπως τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος, δεν εφημερεύει σε καθημερινή βάση (μένουν 9 μέρες το μήνα ακάλυπτες) και πως τα τακτικά περιστατικά διεκπεραιώνονται χάρη στην πραγματικά ηρωική προσπάθεια που καταβάλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι δύο παιδίατροι του νοσοκομείου συνεπικουρούμενοι εφημεριακά από την παιδίατρο του Κ.Υ. Θεσπρωτικού καλύπτουν όλον αυτό τον όγκο των τακτικών και επειγόντων περιστατικών.

Τις ημέρες που το παιδιατρικό τμήμα δεν εφημερεύει οι ασθενείς αναγκάζονται να καταφεύγουν σε κοντινά νοσοκομεία.

Το Νοσοκομείο θα μπορούσε να καλύπτεται και εφημεριακά όλα αυτά τα χρόνια από Παιδίατρο ολόκληρο το μήνα διότι υπάρχει οργανική θέση κατειλημμένη από παιδίατρο, τοποθετημένη στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων για άσκηση δεύτερης ειδικότητας και κενή οργανική θέση η οποία έως τώρα δεν έχει προκηρυχτεί.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου και της 6ης Υπε είχαν ή έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το εφημεριακό αυτό κενό με μια Παιδίατρο που βρισκόταν σε θέση άμισθου υπεράριθμου ειδικευόμενου Ιατρού για λήψη δεύτερης ειδικότητας η οποία ολοκληρώθηκε. Αντ΄ αυτού όμως επίκειται κατόπιν αιτήσεως της, απόσπαση της στο ΠΕΔΥ Ιωαννίνων όπου σημειωτέον υπηρετούν τρεις παιδίατροι !

Το ΔΣ του ιατρικού συλλόγου θεωρεί απαράδεκτο να μην αξιοποιεί η διοίκηση την ευκαιρία να καλύψει το κενό που δημιουργείται στην παιδιατρική όπως και να μην προκηρύσσεται τόσα χρόνια η κενή οργανική θέση.

Ζητά την άμεση λύση του προβλήματος της παιδιατρικής και την προκήρυξη της επιπλέον οργανικής θέσης ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του τμήματος, εν όψει και της θερινής περιόδου. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου