Παντελερία, η ερωτική φωλιά της Καλυψούς και του Οδυσσέα | Epirus World

Παντελερία, η ερωτική φωλιά της Καλυψούς και του Οδυσσέα

Το άγριο ηφαιστειογενές τοπίο και το ιταλικό ταμπεραμέντο υποδέχονται τον επισκέπτη σε αυτό το άγνωστο νησί της μεσογείου, φωλιασμένο ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία.
Η Παντελερία είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας και οι βορειοαφρικάνικες επιρροές είναι εμφανείς ιδιαίτερα στο φυσικό της τοπίο με τους φοίνικες και το υποτροπικό κλίμα της.
Το νησί - ησυχαστήριο παράγει ίσως την καλύτερη κάπαρη στον κόσμο και εδώ μπορεί να απολαύσει κανείς το μοναδικό γλυκό κρασί της, το Passito.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη Santaria, μια φυσική πισίνα μέσα σε σπηλιά, η οποία, σύμφωνα με τον μύθο φιλοξενούσε τον έρωτα της Καλυψούς και του Οδυσσέα.
Στα γαλαζοπράσινα νερά της μπορεί κανείς να απολαύσει λασπόλουτρα αλλά και ένα μαγευτικό βραδινό μπάνιο κάτω από το φως του φεγγαριού.
Η εξερεύνηση της Παντελερίας ξεκινάει από τις σπηλιές Cala Tramontana, Cala Levante και Balata dei Turchi είτε με πεζοπορία και καταδύσεις είτε με καραβάκι γύρω από το νησί.
Ο Καθρέφτης της Αφροδίτης είναι στην πραγματικότητα η λίμνη Specchio di Venere σε σχήμα καρδιάς που βρίσκεται σε έναν ηφαιστειακό κρατήρα και τροφοδοτείται από θερμές πηγές.
Οι φυσικές πισίνες και η σάουνα στις σπηλιές προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη και δεν πρέπει να αμελήσει κανείς να επισκεφθεί την πιο εντυπωσιακή σάουνα στα βουνά της περιοχής Monestero.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

pantelleria

Παντελερία / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω
Νόμισμα: Ευρώ
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να φτάσετε με πτήση μέσω ανταπόκρισης από τη Ρώμη συνολικής διάρκειας περίπου 6 ωρών.
ΠΑΝΤΕΛΕΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑ
ΠΑΝΤΕΛΕΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑ
ΠΑΝΤΕΛΕΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑΠΑΝΤΕΛΕΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑΠΑΝΤΕΛΕΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑΠΑΝΤΕΛΕΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑΠΑΝΤΕΛΕΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑΠΑΝΤΕΛΕΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑ
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου