Πότε το υπερβολικό ενδιαφέρον για το παιδί φέρνει καταπίεση | Epirus World

Πότε το υπερβολικό ενδιαφέρον για το παιδί φέρνει καταπίεση

Όλοι θέλουμε να μεγαλώσουμε παιδιά με όρια και αρχές, όμως υπάρχει ο κίνδυνος να να γίνουμε καταπιεστικοί ή έστω υπερπροστατευτικοί και να καταλήξουν να υποφέρουν μέσα τους. Πάμε να δούμε πώς εκδηλώνεται το υπερβολικό γονεϊκό ενδιαφέρον...
Οι γονείς γίνονται υπερπροστατευτικοί και καταπιεστικοί όταν... δεν αφήνουν το παιδί στοιχειωδώς ελεύθερο να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του και φροντίζουν να του τα παρέχουν όλα έτοιμα, φοβούμενοι μην πληγωθεί.
Οι γονείς γίνονται υπερπροστατευτικοί και καταπιεστικοί όταν... δε φέρονται στο παιδί με βάση την ηλικία του, κάτι που το κάνει να νιώθει έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Και νιώθει ακόμα πιο άσχημα όταν δεν έχει δώσει δικαιώματα για κάτι τέτοιο.
Οι γονείς γίνονται υπερπροστατευτικοί και καταπιεστικοί όταν... δεν αναγνωρίζουν στην πράξη κάποια δικαιώματα που πρέπει να έχει το παιδί αναλογικά με την ηλικία και το αναπτυξιακό του στάδιο.
Οι γονείς γίνονται υπερπροστατευτικοί και καταπιεστικοί όταν... συντηρούν λανθασμένες αντιλήψεις παλαιότερων γενεών στο κομμάτι της ανατροφής και δε λαμβάνουν υπόψη την προσωπικότητα του παιδιού τους.
Οι γονείς γίνονται υπερπροστατευτικοί και καταπιεστικοί όταν... βλέπουν το παιδί ως προέκταση του εαυτού τους και προσπαθούν μέσω αυτού να πραγματοποιήσουν δικά τους ανεκπλήρωτα όνειρα και απωθημένα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου