Συνεχίζεται ο άστατος καιρός. Σε ποιες περιοχές θα βρέξει | Epirus World

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός. Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Άστατος αναμένεται να είναι  ο καιρός και σήμερα Τρίτη, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και τοπικές μπόρες, το μεσημέρι και το απόγευμα, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, με τοπικές μπόρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές βροχές με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας συννεφιά που από το μεσημέρι θα αυξηθεί και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους – νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, λίγη συννεφιά, που από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα αυξηθεί. Η ορατότητα το πρωί κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, λίγη συννεφιά, που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθεί και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, λίγη συννεφιά, παροδικά αυξημένη το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, το πρωί συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία το καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα βόρεια, βόρειοι τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη επικράτεια αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία σε άνοδο.
Την Πέμπτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή εξασθένηση.
Στα υπόλοιπα μέρη της χώρας θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ βόρειοι με μικρή εξασθένηση.Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Την Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση, αναμένεται να υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς σποραδικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ με βάση τα στοιχεία των μετεωρολόγων, η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. [madata]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου