Ποιος είναι ο οπαδός που υπάρχει σε φωτογραφία σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της Τορίνο | Epirus World

Ποιος είναι ο οπαδός που υπάρχει σε φωτογραφία σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της Τορίνο

Η φωτογραφία είναι από το ντέρμπι με τη Γιουβέντους, αλλά η ίδια εικόνα υπάρχει σε κάθε αγώνα της Τορίνο. Με αυτόν τον τρόπο, οι ultras της γκρανάτα τιμούν έναν από τους ιστορικούς ηγέτες τους.

Στις εξέδρες του Ολίμπικο του Τορίνο και πιο συγκεκριμένα στο πέταλο των οργανωμένων, δεσπόζει η φωτογραφία ενός οπαδού. Μια μορφή που «βλέπει» κάθε εντός έδρας παιχνίδι.

Ποιος ήταν αυτός ο οπαδός όμως;


Το όνομα του ήταν Σαλβατόρε Τζένοβα αλλά ήταν γνωστός σε όλο τον κόσμο των οπαδών ως Joe. Οπαδός της Τορίνο από πιτσιρικάς, δεν άργησε να... αναρριχηθεί στην ιεραρχία των ultras της ομάδας του, ζώντας όλες τις αλλαγές του ονόματος. Αρχικά Commandos, μετά Fedayin, Tupamaros, Panthers και τελικά Maratona Club Torino Ultras Granata. 
Σκηνή από την ταινία Ragazzi di Stadio όπου εμφανίστηκε ο Σαλβατόρε Τζένοβα


Ο Joe ήταν πάντα εκεί, σε οποιοδήποτε γήπεδο, για να φωνάξει για την ομάδα του και να παρασύρει και τους υπόλοιπους, ζώντας όλη την πορεία της Τορίνο από το scudetto του 1976 μέχρι και τον υποβιβασμό του 2005 με την οικονομική καταστροφή.

Στην κεφαλή της πορείας, στο κέντρο, στους δρόμους του Τορίνο


Θεωρούσε πάντα ως καλύτερους φίλους του τους συνοδοιπόρους του στην curva της Τορίνο και σαν μεγαλύτερους εχθρούς του τους ιστορικούς ηγέτες της curva της Γιουβέντους, τον θρυλικό Beppe Rossi και τον Ντίνο Μοτσιόλα των Drughi.Βέβαια, οι οπαδοί της Γιουβέντους και ειδικά αυτοί που προέρχονταν από το Τορίνο, τον αποχαιρέτησαν με πανό που σήκωσαν στο Juventus Stadium.

Οι τιφόζι της Γιουβέντους σήκωσαν πανό για το «αντίο» στον Σαλβατόρε Τζένοβα


Γνωστός όχι μόνο για την αγάπη του για την Τορίνο αλλά και για τις αριστερές πολιτικές του πεποιθήσεις, ο Joe έγινε γνωστός και για τους επικούς τσακωμούς του με συνδικαλιστές της FIAT, στην οποία εργαζόταν για σειρά ετών.
Η χαρακτηριστική εικόνα του Joe…




Εφυγε από τη ζωή στις 28 Αυγούστου 2013, έχοντας ταλαιπωρηθεί από διαβήτη, σε ηλικία μόλις 56 ετών.

Ζει ακόμη, όμως, στα ιταλικά γήπεδα και σε κάθε curva αυτών, μέσα από τη φωτογραφία και τη μνήμη των συνοπαδών του της Curva Maratona...
…που υπάρχει στο πέταλο των ultras της γκρανάτα



Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου