Δέκα πράγματα που δε γνωρίζετε για τον παίκτη που θα απασχολήσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο | Epirus World

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζετε για τον παίκτη που θα απασχολήσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Αγωνίζεται σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου και φλερτάρει με τον ρόλο του ηγέτη. Στον Πάουλο Ντιμπάλα δεν έχει χαριστεί τίποτα. Τα πάντα τα έχει κερδίσει.

Ο Αργεντίνος βρίσκεται στη σκιά του συμπατριώτη του Λιονέλ Μέσι τη στιγμή που κάποιοι λένε πως μοιάζει με τον Αλασάντρο Ντελ Πιέρο. Οι πολύ καλές εμφανίσεις με την Παλέρμο του έδωσαν το μεγάλο άλμα της καριέρας του. Και τώρα το διαχειρίζεται.

Μπορεί να γίνει νέος Μέσι; Ή ένας άλλος Ντελ Πιέρο; Ο χρόνος θα δείξει. Ο Ντιμπάλα είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα απασχολήσει και αυτά είναι τα δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον ίδιο.
Αργεντίνος από... Πολωνία και Ιταλία
Ο Πάουλο Ντιμπάλα γεννήθηκε στην Κόρδοβα της Αργεντινής αλλά οι ρίζες του κρατάνε από Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο παππούς του, Μπόλεσλαβ Ντιμπάλα, ήταν από το χωριό Κράσνιοβ της Πολωνίας και μετανάστευσε στην Αργεντινή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου ενώ η γιαγιά του Πάουλο, από την πλευρά της μητέρας του, καταγόταν από τη Νάπολη.

Ο νεότερος σκόρερ
Εκανε ντεμπούτο ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με την Κόρδοβα, στη Β’ κατηγορία της Αργεντινής, σε ηλικία 17 ετών και σε 40 συμμετοχές πέτυχε 17 γκολ. Το σημαντικότερο είναι ότι έγινε ο νεότερος σκόρερ, ξεπερνώντας έναν από τους θρύλους του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, τον μεγάλο Μάριο Κέμπες.
La Joya
Τεράστιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, οι Αργεντίνοι, οι οποίοι είναι... μανούλες σε αυτά, κατάλαβαν από πολύ νωρίς ότι ο Πάουλο μπορεί να γράψει ιστορία. Ετσι, το προσωνύμιο που του έδωσαν είναι το «La Joya», το οποίο σημαίνει «το κόσμημα». Εχουμε δει πολλές φορές τα ιταλικά ΜΜΕ να το χρησιμοποιούν σε τίτλους τους.

Η λατρεία του Τζαμπαρίνι
Ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι έκανε πολλά τρελά ως πρόεδρος της Παλέρμο αλλά άπαντες αναγνώριζαν ένα τεράστιο προτέρημα του: Ηξερε να αγοράζει πιτσιρικάδες με πολύ ταλέντο από τη λατινική Αμερική και να τους πουλάει με δεκάδες εκατ. ευρώ μετά από λίγα χρόνια. Το ίδιο έκανε και με τον Ντιμπάλα, ο οποίος είναι ο μοναδικός που πήρε ένα ξεχωριστό δώρο από τον Τζαμπαρίνι: Ενα πορτρέτο του Πάουλο.
Μπιανκονέρο στο Βερολίνο
Η πρώτη γιουβεντίνικη στιγμή του Πάουλο Ντιμπάλα ήταν πριν καν φορέσει την φανέλα της ομάδας. Στις 6 Απριλίου 2015, στον τελικό με την Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο, ο Πάουλο ήταν στο γήπεδο ως καλεσμένος των μπιανκονέρι και λίγες ώρες μετά την ήττα, έδωσε μια υπόσχεση: «Αυτό το τρόπαιο θα το κατακτήσουμε μαζί»! Πλησιάζει η ώρα, Πάουλο...

Συστήθηκε με ρεκόρ
Στην περσινή πρώτη του σεζόν στη Γιουβέντους, ο Ντιμπάλα έδειξε γιατί ο Μπέπε Μαρότα έδωσε 40 εκατ. ευρώ (32+8) στην Παλέρμο για να τον αποκτήσει, κάνοντας τον την πιο ακριβή μεταγραφή επί προεδρίας Αντρέα Ανιέλι, μέχρι που ήρθε αυτή του Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ο Πάουλο ολοκλήρωσε την σεζόν μς 23 γκολ, σπάζοντας το ρεκόρ του Κάρλος Τέβες και έγινε αυτός με τα περισσότερα γκολ στην πρώτη του χρονιά ως μπιανκονέρο.
Ο νέος Σίβορι
Το χαμηλό ύψος του, το αριστερό πόδι και η άψογη τεχνική κατάρτιση του, έχουν προκαλέσει συγκρίσεις με διάφορους μεγάλους ποδοσφαιριστές του «σήμερα» ή του «χθες». Η πλειοψηφία των Ιταλών δημοσιογράφων, πάντως, συμφωνεί ότι αυτός στον οποίο μοιάζει περισσότερο ποδοσφαιρικά ο Ντιμπάλα είναι ο σπουδαίος Ομάρ Σίβορι, ο οποίος είχε γράψει την δική του ιστορία στη Γιουβέντους.

Ο εκλεκτός του Μπάτζο
Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο σπάνια εμφανίζεται μετά το τέλος της καριέρας του και ακόμη πιο σπάνια κάνει δηλώσεις για να αποθεώσει κάποιον. Για τον Πάουλο Ντιμπάλα, πάντως, έκανε μια εξαίρεση, λέγοντας πως είναι το 10άρι του μέλλοντος. Μεγάλη κουβέντα, αν σκεφτούμε ότι ο Μπάτζο ήταν ένα από τα σπουδαιότερα 10άρια στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και κατά πάσα πιθανότητα ο καλύτερος Ιταλός όλων των εποχών.
Η αναγνώριση του Μέσι
Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν χαρακτηρίσει τον Ντιμπάλα «νέο Μέσι». Μέσα σε αυτούς, πλαγίως, μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τον ίδιο τον Μέσι αφού τα αργεντίνικα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ουσιαστικά... επέβαλε την κλήση του Πάουλο στην εθνική τους ομάδα, λέγοντας στον ομοσπονδιακό προπονητή: «Αυτός είναι δικός μας». Και αναφερόταν στο ταλέντο του Ντιμπάλα.

Ο νέος ηγέτης της Γιουβέντους
Είτε διατηρήσει το Νο 21 είτε πάρει το Νο 10, το μέλλον του Πάουλο Ντιμπάλα είναι μπιανκονέρο και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η ανανέωση του συμβολαίου του ως το 2022 και η εκτόξευση των ετήσιων αποδοχών του, σε συνάρτηση με την συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Γιούβε ακόμη και για τα δικαιώματα εικόνας του, δείχνουν ότι ο Πάουλο έχει επιλεγεί ως ο ποδοσφαιριστής που θα μείνει για πολλά χρόνια στο Τορίνο. «Θέλω να ζήσω ό,τι και ο Ντελ Πιέρο», έχει πει ο ίδιος....
forzajuve.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου