Στόχευαν το πούλμαν της Ντόρτμουντ. Βρήκαν σημείωμα με την ανάληψη ευθύνης | Epirus World

Στόχευαν το πούλμαν της Ντόρτμουντ. Βρήκαν σημείωμα με την ανάληψη ευθύνης

Η γερμανική αστυνομία επισήμανε αργά χθες το βράδυ ότι ακόμη δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται για την επίθεση με τη χρήση εκρηκτικών, την οποία χαρακτήρισε σοβαρή, με στόχο το λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας από τους παίκτες της. «Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ακόμη σαφές ποιο είναι το αληθινό υπόβαθρο αυτής της ενέργειας», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντόρτμουντ, ο Γκρέγκορ Λάνγκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Λάνγκε διευκρίνισε ότι η αστυνομία «ξεκινάει από την υπόθεση» ότι η επίθεση είχε στόχο το λεωφορείο της ομάδας, που μόλις είχε ξεκινήσει για το στάδιο όπου θα διεξαγόταν ο χθεσινοβραδινός αγώνας του Champions League. «Ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι καινούργιος, σημερινός», σημείωσε ο Γκρέγκορ Λάνγκε. «Προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο εδώ και καιρό. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια. Ακόμη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Διεξάγουμε έρευνα με υψηλό επαγγελματισμό.»
Εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως βρέθηκε μια επιστολή κοντά στο σημείο της έκρηξης, πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν η επιστολή αυτή είναι αυθεντική και ότι ακόμη οι αρχές βρίσκονται «στη διαδικασία της επαλήθευσης». Η ίδια απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσον αφορά το περιεχόμενο της επιστολής.
Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Σάντρα Λούκε δήλωσε πως διεξάγεται έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», ενώ και αυτή τόνισε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις όσον αφορά τα κίνητρα της επίθεσης.
Πηγή προσκείμενη στις γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) ότι οι αρχές δεν έχουν σε αυτό το στάδιο κανένα στοιχείο που να κατατείνει σε μια «τρομοκρατική» ενέργεια. Εκπρόσωπος του συλλόγου της Μπορούσια Ντόρτμουντ ανέφερε ότι ο παίκτης που τραυματίστηκε, ο Ισπανός Μαρκ Μπάρτρα, χειρουργείται καθώς υπέστη κάταγμα στο ένα του χέρι. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν περί τις 19:15 τοπική ώρα (20:15 ώρα Ελλάδας) κοντά στο ξενοδοχείο της ομάδας. Το στάδιο όπου επρόκειτο να γίνει το ματς απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από εκεί. Ο αγώνας της ομάδας εναντίον της γαλλικής Μονακό που επρόκειτο να γίνει χθες αναβλήθηκε για σήμερα Τετάρτη στις 21:45 (ώρα Ελλάδας).
Παπασταθόπουλος: Είμαι φοβισμένος και σοκαρισμένος
Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται όλοι οι παίκτες της Ντόρτμουντ μετά τις τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά στο πούλμαν της ομάδας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Έλληνας διεθνής, Σωκράτης Παπασταθόπουλος.
«Είμαστε καλά στην υγεία μας σωματικά, αλλά όχι ψυχολογικά», υποστήριξε ο Παπασταθόπουλος σε δήλωση του στον OTE SPORT λίγα λεπτά μετά το περιστατικό που συνέβη όταν η ομάδα ήταν καθ' οδόν για το γήπεδο της, όπου θα διεξαγόταν η αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονακό.
«Είμαστε φοβισμένοι και σοκαρισμένοι. Είναι δύσκολη η κατάσταση», συμπλήρωσε ο αμυντικός της Μπορούσια.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είπε στην οικογένειά του ότι η ομάδα ουσιαστικά σώθηκε από τα διπλά τζάμια ασφαλείας που είχε το λεωφορείο.









Breaking News As Police Reports Small Exlosion In Dortmmund Ahead Of Champions League Football Match  

FIFA και UEFA στο πλευρό της Ντόρτμουντ
FIFA και UEFA καταδίκασαν  έντονα την επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ. Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο έστειλε μήνυμα από τη Ζυρίχη: «Η σκέψη μας εδώ στη FIFA είναι σε αυτή την ανεξήγητη επίθεση, στους κατοίκους του Ντόρτμουντ, στην ομάδα και στους οπαδούς των δυο συλλόγων. Εκφράζουμε τη στήριξή μας στον Μαρκ Μπάρτρα και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Καταδικάζουμε τα όσα συνέβησαν με τον εντονότερο τρόπο».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν υποστήριξε: «Η κίνηση να μεταφερθεί το παιχνίδι το απόγευμα της Τετάρτης ήταν σωστή. Προτεραιότητα έχει η ασφάλεια των οπαδών, των υπαλλήλων και των παικτών».
Εκπρόσωπος Μέρκελ: Όλοι στο πλάι της Ντόρτμουντ
Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, με tweet του ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή που τραυματίστηκε, τον Ισπανό Μαρκ Μπάρτρα και στάθηκε στο πλάι της γερμανικής ομάδας.
«Καλή ανάρρωση Μαρκ Μπάτρα. Σπουδαία κίνηση από τους οπαδούς της Μονακό. Απόψε στεκόμαστε όλοι στο πλάι της Ντόρτμουντ», έγραψε χαρακτηριστικά.
Σουλτς: Είμαι σοκαρισμένος
Ο πρώην πρόεδρος του πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε σοκαρισμένος από το ατύχημα στη Γερμανία. Δείτε το tweet που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. [madata]


Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου