Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας | Epirus World

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Σαραγόσα, Ισπανία. Το Πάσχα των Καθολικών

frtwvd2
Πιστές πίνουν τον καφέ τους μετά την πομπή της αδελφότητας Exaltacion de La Santa Cruz, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Εκατοντάδες παρόμοιες πομπές πραγματοποιούνται σε όλη την Ισπανία κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Τσιτουνγκούιζα, Ζιμπάμπουε. Παιδιά στην αρένα

frtwvd7
Μικρά παιδιά παλεύουν σε ένα αυτοσχέδιο ρινγκ πυγμαχίας στην Τσιτουνγκούιζα της Ζιμπάμπουε. Ακόμα και αγόρια μόλις 10 ετών κάθε Σαββατοκύριακο ρίχνονται στη μάχη στο ρινγκ του οποίου το ψευδώνυμο είναι «Wafa Wafa» που στην τοπική γλώσσα υποδηλώνει ότι όποιος εισέρχεται θα είναι τυχερός… αν βγει ζωντανός.

Ορούρο, Βολιβία. Άγιο άγαλμα από άμμο

frtwvd4
Καλλιτέχνες σμιλεύουν την άμμο για να δημιουργήσουν το άγαλμα του Ιησού Χριστού, που έχει ως αποτέλεσμα μία σπουδαία δημιουργία, για το Πάσχα που εορτάστηκε την περασμένη εβδομάδα και στη Βολιβία.

Παρίσι, Γαλλία. Τρόμος στην πόλη του Φώτος

frtwvd11
Πυροβολισμοί σημειώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, τρεις μέρες πριν τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών στη Γαλλία. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση. Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός, όπως και ο δράστης της επίθεσης.

Καράκας, Βενεζουέλα. Έκρυθμη η κατάσταση στη «μητέρα όλων των διαδηλώσεων»

frtwvd10
Δύο φοιτητές και ένας αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς είναι τα τελευταία θύματα των συνεχιζόμενων ταραχών στη Βενεζουέλα. Το Καράκας παρέλυσε από τις διαδηλώσεις κατά του Νικολάς Μαδούρο. Οι διοργανωτές χαρακτήρισαν την τελευταία κινητοποίηση «μητέρα όλων των διαδηλώσεων». Στην εικόνα του AP, ένας διαδηλωτής κρατά στο χέρι τη Βίβλο ενώ πίσω του βρίσκονται πάνοπλοι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια μιας πορείας στο Καράκας.

Μονακό. Το μέλλον είναι ήδη εδώ

frtwvd9
Το AeroMobil Flying Car, ένα υβρίδιο αυτοκινήτου και αεροπλάνου, είναι πλέον έτοιμο να δεχθεί παραγγελίες από ενδιαφερόμενους αγοραστές. Όσοι όμως επιθυμούν να το αποκτήσουν πρέπει να καταβάλουν από 1,2 έως 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Το διθέσιο AeroMobil, που έχει σχήμα σταγόνας και υβριδικό κινητήρα, διαθέτει τόσο τέσσερις ρόδες όσο και δύο φτερά αεροπλάνου, τα οποία διπλώνουν, όπως ενός εντόμου, στα πλευρά του οχήματος μέσα σε τρία μόνο λεπτά. Έτσι, μετατρέπεται γρήγορα από αεροπλάνο σε αυτοκίνητο και αντίστροφα.

Καζακστάν. Για πέμπτη φορά στο διάστημα ομογενής κοσμοναύτης!

frtwvd8
Το ρωσικό σκάφος Soyuz εκτοξεύτηκε από το Καζακστάν, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το ταξίδι θα έχει διάρκεια 6 ωρών. Στην αποστολή συμμετέχουν ο Αμερικανός αστροναύτης, Τζακ Φίσερ, και ο ομογενής κοσμοναύτης Θοδωρής Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος. Η Ρωσία έστειλε μόνο έναν και όχι δύο κοσμοναύτες, για εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς ετοιμάζει ένα νέο διαστημικό πρόγραμμα για το 2018.

Ταμαουλίπας, Μεξικό. Σύνορα και μακιλαδόρας

frtwvd1
Οι άνθρωποι στις ζώνες των «μακίλας», των διάσπαρτων βιομηχανικών ζωνών του Μεξικό κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, στη διαδρομή προς το σπίτι τους, μετά από μία ακόμα δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αγώνες με καμήλες και αναβάτες... ρομπότ

frtwvd6
Αγώνες ταχύτητας με καμήλες: Ένα άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές στις χώρες του Περσικού Κόλπου. Στο Ντουμπάι όχι απλώς είναι ένα από τα δημοφιλέστερα events των πλουσίων, αλλά βρήκαν τον τρόπο να μην χρησιμοποιούν έφηβους αναβάτες… Οι αναβάτες-ρομπότ. Ελβετοί σχεδιαστές κατασκεύασαν ένα τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ βάρους 26,5 κιλών, το οποίο μπορεί να προσδεθεί σε ένα ειδικό σαμάρι για καμήλες. Για να μην τρομάζει η καμήλα, το ρομπότ έχει ανθρώπινη μορφή και φωνή.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Τα παιδιά μαθαίνουν να φυλάγονται από τα καρτέλ ναρκωτικών

frtwvd3
Μικροί μαθητές στο Ρίο ντε Τζανέιρο μαθαίνουν να προφυλάσσουν τους εαυτούς τους από το ενδεχόμενο να βρεθούν ανάμεσα στα πυρά καρτέλ ναρκωτικών που μαστίζουν την πόλη τους.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου