Τέσσερις τροφές με περισσότερο ασβέστιο από το γάλα | Epirus World

Τέσσερις τροφές με περισσότερο ασβέστιο από το γάλα

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι η μόνη πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό. 

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των δοντιών και των οστών και συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Το μέταλλο αυτό εμπλέκεται επίσης στη λειτουργία του μυϊκού συστήματος και στη ρύθμιση της πήξης του αίματος, στη μεταφορά σημάτων μέσω του νευρικού συστήματος και στον έλεγχο των παλμών της καρδιάς.

Ωστόσο υπάρχουν εναλλακτικές τροφές ασβεστίου εάν δεν θέλετε να πιείτε γάλα.

1. Σολομός

Μία μερίδα φρέσκου σολομού 180 γρ. παρέχει 340 mg ασβεστίου. Το γευστικό ψάρι είναι επίσης εξαιρετική πηγή υγιεινών Ω3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D.

2. Βρώμη

Ένα φλιτζάνι βρώμη παρέχει 400 mg ασβεστίου. 

3. Σαρδέλες

Μια μερίδα μόλις 90 γραμμαρίων παρέχει 370 mg ασβεστίου.

4. Αμύγδαλα

23 αμύγδαλα περιέχουν 164 θερμίδες και 70 mg ασβεστίου
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου