ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Η Ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού για το τροχαίο που ενεπλάκη λεωφορείο με μαθητές από το Ευηνοχώρι | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Η Ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού για το τροχαίο που ενεπλάκη λεωφορείο με μαθητές από το Ευηνοχώρι

Από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 και ώρα 18:38, στη σήραγγα Κρημνού της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, συνέβη τροχαίο ατύχημα, όταν τουριστικό λεωφορείο με μαθητές έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε πλήθος προπορευόμενων οχημάτων που κινούνταν αργά λόγω μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου της Οδού.  

Από το ατύχημα υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές. Η κυκλοφορία στον αριστερό κλάδο (κατεύθυνση προς Ιωάννινα) της Εγνατίας Oδού διακόπηκε και έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας στον Α/Κ Μετσόβου. 

Άμεσα επί τόπου του συμβάντος έφτασαν η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΕΟΑΕ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Τροχαία.  Με τον συντονισμό όλων των Υπηρεσιών (Τροχαία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ανάδοχος Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγνατίας Οδού), δόθηκε με ασφάλεια στην κυκλοφορία στις 22:40 της ίδιας ημέρας η μία λωρίδα κυκλοφορίας της Οδού και στη 01:22 της επομένης η άλλη λωρίδα κυκλοφορίας. Επίσης, με μέριμνα της του Αναδόχου Λειτουργίας & Συντήρησης σε συνεννόηση με την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ειδικά ναυλωμένο λεωφορείο μετέφερε τους μαθητές στον προορισμό τους.  

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι εργαζόμενοι στη Συντήρηση της Εγνατίας Οδού φροντίζουν για την άριστη κατάσταση του αυτοκινητοδρόμου και την ασφαλή και άνετη μετακίνηση όλων των χρηστών της Oδού.  Είναι απαραίτητο όλοι οι οδηγοί να δίνουν την απαραίτητη προσοχή, να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να ακολουθούν τις ενδείξεις των φωτεινών πινακίδων επί της οδού, ώστε να μην παρουσιαστούν παρόμοια τροχαία ατυχήματα.  

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από τις Αρχές, στη διάθεση των οποίων βρίσκονται όλα τα σχετικά στοιχεία. Δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου περί ολισθηρότητας της οδού ή έλλειψης προειδοποίησης των οδηγών δεν ευσταθούν.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου