Γιάννενα: Ανοίγει ορίζοντες με όχημα την ελληνική γλώσσα | Epirus World

Γιάννενα: Ανοίγει ορίζοντες με όχημα την ελληνική γλώσσα

Με όχημα την ελληνική γλώσσα ανοίγει τους ορίζοντές του το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με τις προσπάθειές του για μια πολυεπίπεδη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών του Πεκίνου να μπαίνουν σε άλλη τροχιά το επόμενο διάστημα.

Όπως έκανε γνωστό χθες ο πρύτανης Γιώργος Καψάλης, στα μέσα Μαΐου θα υπογραφεί η συμφωνία για την ίδρυση Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Πεκίνο, όπως και η διμερής συμφωνία ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια, που θα οδηγήσει στην ενίσχυση της μέχρι σήμερα συνεργασίας.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο επίσκεψης στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 22 προπτυχιακών και δύο μεταπτυχιακών κινέζων φοιτητών που παρακολουθούν τα δύο τελευταία χρόνια μαθήματα στο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού. 

Η επίσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης του ιδιωτικού εκπαιδευτικού φορέα και δόθηκε η δυνατότητα στους φοιτητές να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις, να γνωρίσουν την ελληνική παραδοσιακή τοπική κουζίνα και να γευτούν τις γεύσεις της, αλλά και οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ να ενημερωθούν για τις διατροφικές συνήθειες των φοιτητών από την Κίνα, το εκπαιδευτικό τους σύστημα και για το «πρότυπο της γυναικείας ομορφιάς».

«Επιδιώκουμε τη συνεργασία με φορείς και οργανισμούς για να γνωρίσουν τις εκφάνσεις κοινωνικής ζωής. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνουν και τα ελληνικά τους, που ήδη είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ, παράλληλα, ενισχύεται η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών του Πεκίνου», τόνισε ο πρύτανης Γ. Καψάλης, ευχαριστώντας για την πρόσκληση και αναφερόμενος στα οφέλη που προκύπτουν από την παρουσία των φοιτητών από την Κίνα τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την προβολή της περιοχής μας στον κόσμο, γιατί θα απασχοληθούν πρωτίστως σε διπλωματικές υπηρεσίες.

Τέλος, ο κ. Καψάλης έκανε γνωστό πως ίσως να μη χρειαστεί να παραμείνουν οι 26 φοιτητές και για τρίτη χρονιά στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, όπως ήταν η αρχική συμφωνία, καθώς έχουν κάνει μία εξαιρετική πρόοδο και προτάθηκε από τους ίδιους να μετακινηθούν στην Αθήνα και να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην πρεσβεία της Κίνας και στην Cosco.

Η παρουσία των φοιτητών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτέλεσε και μια ευκαιρία πρακτικής εξάσκησης για σπουδαστές τμημάτων του ΙΕΚ, καθώς την υποδοχή τους ανέλαβαν τα τμήματα του Τουρισμού, τις βιωματικές παρουσιάσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και τον μπουφέ στη λήξη της επίσκεψης τα τμήματα Μαγειρικής και Αρτοζαχαροπλαστικής, ενώ τα τμήματα Δημοσιογραφίας και Φωτογραφίας επιφορτίστηκαν με τη δημοσιογραφική και φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης. [epirusblog
]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου