Ο καθηγητής Μάζης προειδοποιεί: Τουλάχιστον 70% πιθανότητες τα Σκόπια να διασπαστούν | Epirus World

Ο καθηγητής Μάζης προειδοποιεί: Τουλάχιστον 70% πιθανότητες τα Σκόπια να διασπαστούν

Στην εκτίμηση ότι η εκλογή αλβανόφωνου Προέδρου στα Σκόπια, που είναι ακυβέρνητα πάρα πολύ καιρό, σχετίζεται με το όραμα του σουλτάνου της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για τη δημιουργία μίας «μεγάλης» Αλβανίας προχώρησε ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης.
Μιλώντας στον Realfm 97,8 ανέφερε: «Η παλιότερη δήλωση, προ διμήνου περίπου, του Αμερικανού επισήμου, ότι κακά τα ψέματα τα Σκόπια δεν είναι κράτος, ουσιαστικά ήταν αυτή που πυροδότησε όλη αυτή τη διαδικασία. Μία διαδικασία που στο τέλος της κάποιοι τη φαντάζονται να δημιουργεί μία "μεγάλη" Αλβανία η οποία να περιλαμβάνει την κοιλάδα του Πρέσεβο, δηλαδή κομμάτι της Σερβίας, να περιλαμβάνει τα δυτικά Σκόπια, το Τέροβο και την περιοχή του, το Κόσοβο και την Αλβανία».
Στο ερώτημα εάν η αιτία της έντασης και στα Σκόπια και στη Σερβία είναι ο εθνικισμός του Προέδρου της Αλβανίας ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών απάντησε: «Σαφέστατα, αυτό δεν το συζητούμε».
«Δίνω τουλάχιστον 70% πιθανότητες τα Σκόπια να διασπαστούν. Μόνο μετά από πολύ ισχυρή και αποφασιστική επέμβαση των Αμερικανών στην περιοχή θα μπορούσε να αποσοβηθεί, προς στιγμή, αυτή η κατάσταση», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μάζης.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου