Το Ποδηλατικό διήμερο ξεκινά το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στις 7.00 το απόγευμα στο 4ο Γυμνάσιο με την προβολή της βραβευμένης ταινίας ΄: Bikes VS Cars . -Είσοδος δωρεάν | Epirus World

Το Ποδηλατικό διήμερο ξεκινά το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στις 7.00 το απόγευμα στο 4ο Γυμνάσιο με την προβολή της βραβευμένης ταινίας ΄: Bikes VS Cars . -Είσοδος δωρεάν

Το Ποδηλατικό διήμερο ξεκινά το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στις 7.00 το απόγευμα στο 4ο Γυμνάσιο με την προβολή της βραβευμένης ταινίας ΄: Bikes VS Cars . -Είσοδος δωρεάν ! 
Το «Bikes vs Cars» παρουσιάζει μια παγκόσμια κρίση για την οποία είναι ανάγκη να μιλήσουμε: κλιματική αλλαγή, μείωση των φυσικών πόρων, πόλεις «πνιγμένες» στα αυτοκίνητα και κάτοικοι που ζουν σ' ένα περιβάλλον με επικίνδυνη ρύπανση και αφόρητο θόρυβο. Το ποδήλατο και η χρήση του μπορούν να αποτελέσουν μια πρόταση απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο.


Όμως, τα ισχυρά συμφέροντα των αυτοκινητιστικών και πετρελαϊκών βιομηχανιών, οι οποίες βρίσκονται στο κέντρο του οικονομικού μας συστήματος, έρχονται σε σύγκρουση με την εξάπλωση της χρήσης του ποδηλάτου. Η ταινία ακολουθεί ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου που αγωνίζονται για τη δημιουργία πιο ανθρώπινων πόλεων και αρνούνται πεισματικά να σταματήσουν να κάνουν ποδήλατο παρά τις δυσκολίες.
Η Aline, ακτιβίστρια ποδηλάτισσα από το Σάο Πάολο, μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις για να κάνεις ποδήλατο, αντιτίθεται στις συνθήκες και μας δείχνει την θετική πλευρά του να κινείται με ποδήλατο στην πόλη της. Στο Τορόντο, όπου ο δήμαρχος ξηλώνει τους ποδηλατοδρόμους, βλέπουμε μέλη της οργάνωσης Urban Repair Squad να τους ξαναφτιάχνουν τα βράδια με σπρέι και στένσιλ.
Από τους ακτιβιστές του Σάο Πάολο, του Τορόντο και του Λος Άντζελες που παλεύουν για τους ποδηλατόδρομους, μέχρι την Κοπεγχάγη, όπου το 40% των κατοίκων κινείται καθημερινά με ποδήλατο, το «Bikes vs Cars» παρουσιάζει με συγκεκριμένα στοιχεία τους αγώνες των ποδηλατών σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από τα αυτοκίνητα, καθώς και τις επαναστατικές αλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν αν περισσότερες πόλεις απομακρυνθούν από το αυτοκινητοκεντρικό μοντέλο μετακινήσεων.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου