«Ισχυρό» χαρτί για τον τουρισμό στην Πρέβεζα oι πολιτιστικές εκδηλώσεις | Epirus World

«Ισχυρό» χαρτί για τον τουρισμό στην Πρέβεζα oι πολιτιστικές εκδηλώσεις

Σε «ισχυρό» χαρτί για τον τουρισμό της Περιφερειακής Ενότητας αλλά ειδικότερα για την πόλη της Πρέβεζας αναδείχθηκαν για μια ακόμη χρονιά οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και κυρίως τα Κούλουμα. Από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας οι εθνικές οδοί Πρέβεζας-Ιωαννίνων και Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας πλημμύρισαν με αυτοκίνητα τα οποία κατευθύνθηκαν κυρίως στα παράλια.

Η κίνηση στην Πρέβεζα θύμιζε τουλάχιστον...δεκαπενταύγουστο, ενώ τα δρώμενα που διοργανώθηκαν σε διάφορα σημεία από τους καταστηματάρχες ανέβασαν το κέφι στα ύψη και η διασκέδαση συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Οι επαγγελματίες δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την κίνηση των καταστημάτων. 

Ο πρόεδρος των Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας Σπύρος Κόκκαλης υπογράμμισε τα καταστήματα γέμισαν από νωρίς φέρνοντας χαμόγελα στους επαγγελματίες του κλάδου. «Πιστεύω ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα» τόνισε ο κ.Κόκκαλης συμπληρώνοντας ότι οι προσιτές τιμές και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο, για την προσέλκυση των επισκεπτών. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και υπεύθυνος τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου επεσήμανε ότι η Περιφέρεια έχοντας επισημάνει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην προσέλκυση επισκεπτών στήριξε τα καρναβαλικά δρώμενα και στους τρεις Δήμους της Π.Ε Πρέβεζας. Την ικανοποίησή του για την αυξημένη κίνηση που ενίσχυσε σημαντικά την τοπική αγορά εξέφρασε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης διαβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος καταβάλλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η Πρέβεζα να αναδειχθεί σε τουριστικό προορισμό για ακόμη περισσότερους επισκέπτες. 

Σημαντικό ρόλο στην μεγάλη αύξηση των επισκεπτών, εκτός από το καλό καιρό έπαιξε και το κομμάτι του δρόμου της Ιόνιας Οδού που παραδόθηκε πριν από λίγες μέρες στην κυκλοφορία .

Το θετικό είναι ότι παρά την αυξημένη κίνηση δεν σημειώθηκαν τροχαία ατυχήματα ούτε παραβατικές συμπεριφορές. «Όλα κύλησαν ομαλά» δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας Δημήτρης Σιόρεντας σημειώνοντας ότι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου διευκολύνοντας την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.Εν τω μεταξύ οι οιωνοί για το Πάσχα είναι πολύ καλοί και σύμφωνα με τους ξενοδόχους τα δωμάτια είναι σχεδόν κλεισμένα, ενώ αισιοδοξία επικρατεί και για το τριήμερο της πρωτομαγιάς.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου