Il Manifesto: Ο Ντράγκι δεν είχε δικαίωμα να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες | Epirus World

Il Manifesto: Ο Ντράγκι δεν είχε δικαίωμα να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες

Στην απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει την παροχή έκτακτης ρευστότητας, το καλοκαίρι του 2015, αναφέρεται σήμερα σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Il Manifesto. Σύμφωνα με το άρθρο, και με έρευνα του Γερμανού ευρωβουλευτή του Die Linke Φάμπιο Ντε Mάζι, «πριν κάνει μια τόσο σοβαρή επιλογή, ο Μάριο Ντράγκι ζήτησε την άποψη μιας ιδιωτικής εταιρίας οικονομικών συμβούλων, για να μάθει αν, λαμβάνοντας υπόψη το καταστατικό της ΕΚΤ, είχε το δικαίωμα να κλείσει την στρόφιγγα των τραπεζών μιας κυρίαρχης χώρας». Όπως αναφέρει η Il Manifesto είναι μια υπόθεση η οποία «μπορεί να περιέχει τέτοιου είδους εκπλήξεις, ικανές να τραντάξουν την ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει ότι ο Φάμπιο Ντε Μάζι (ο οποίος είναι ιταλικής καταγωγής) «συνεχίζει τον αγώνα του, μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, με στόχο η άποψη αυτή της ιδιωτικής εταιρίας οικονομικών συμβούλων να δημοσιοποιηθεί». Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενό της, προβάλλοντας μια περίεργη δικαιολογία: τον σεβασμού του απόρρητου της οικονομικής εταιρίας». [madata]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου