Exit poll στην Ολλανδία: Νίκη του Ρούτε με 31 έδρες | Epirus World

Exit poll στην Ολλανδία: Νίκη του Ρούτε με 31 έδρες

Οι κάλπες στην Ολλανδία έχουν κλείσει και η Ευρώπη αναμένει με αγωνία τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το πρώτο exit poll δείχνει ότι ο Μαρκ Ρούτε, με το Λαϊκό Φιλελεύθερο και Δημοκρατικό Κόμμα (VVD), κερδίζει 31 από τις 150 έδρες του Ολλανδικού κοινοβουλίου και βρίσκεται στην πρώτη θέση. 

Σύμφωνα με το πρώτο exit poll o ακροδεξιός αντίπαλός του Βίλντερς συγκεντρώνει 19 έδρες. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα θα μεταδοθούν τα μεσάνυχτα.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε φαίνεται πως θα είναι ο νικητής των εκλογών. Σύμφωνα με το πρώτο exit poll της εταιρίας Ipsos, το κόμμα του Ρούτε φαίνεται να καταλαμβάνει 31 από τις 150 θέσεις του κοινοβουλίου, 10 λιγότερες από όσες είχε το 2012. Το κόμμα του ακροδεξιού Βίλντερς καταλαμβάνει σύμφωνα με το exit poll 19 έδρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Ρούτε συγκέντρωσε αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό από ότι του έδιναν οι δημοσκοπήσεις και πιθανότατα θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση. [madata.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου