Σε απομόνωση ο δημοσιογράφος της Die Welt στις φυλακές της Τουρκίας | Epirus World

Σε απομόνωση ο δημοσιογράφος της Die Welt στις φυλακές της Τουρκίας

Ο Ντενίζ Γιουτζέλ, ο γερμανικής και τουρκικής υπηκοότητας δημοσιογράφος που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, θεωρεί την απομόνωση στην οποία τον έχουν θέσει στις τουρκικές φυλακές «σχεδόν μια μορφή βασανιστηρίου», ωστόσο επισημαίνει ότι η υγεία του και η ψυχική του κατάσταση είναι καλές, έγινε σήμερα γνωστό από την γερμανική εφημερίδα.

Η εφημερίδα Welt am Sonntag δημοσίευσε μια σύντομη επιστολή, την οποία υπαγόρευσε ο Γιουτζέλ στον Σαφάκ Παβέι, στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, όταν τον επισκέφθηκε στην υψίστης ασφαλείας φυλακή, που βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη.

Η σύλληψη του Γιουτζέλ κορύφωσε την ένταση στις σχέσεις Άγκυρας και Βερολίνου. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε ότι ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας είναι «Γερμανός πράκτορας» και ταυτόχρονα στέλεχος των Κούρδων αυτονομιστών. «Παράλογες» χαρακτήρισε από την πλευρά της τις κατηγορίες αυτές μια πηγή από το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη τη Δευτέρα κατηγορούμενος για προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης και υποκίνηση δημόσιας βίας και είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών και 6 μηνών, εφόσον καταδικαστεί.

«Εδώ στην φυλακή του στη Σηλυβρία κρατούμαι μόνος σε χωριστό κελί. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο. Μου συμπεριφέρονται καλά, αλλά το να είμαι μόνος είναι σχεδόν μια μορφή βασανιστηρίου» τονίζει ο Γιουτζέλ στην επιστολή.

Ο ίδιος περιέγραψε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν του επέτρεψαν να συντάξει ο ίδιος την επιστολή και ήλεγξαν ακόμη και τα χέρια του για να επιβεβαιώσουν ότι δεν είχε γράψει μυστικά μηνύματα.

«Υποτίθεται ότι δεν μπορώ να επικοινωνήσω με κανέναν και παραμένω σε απομόνωση στο κελί μου» λέει ο δημοσιογράφος.

Ένα τεράστιο πανό όπου αναγράφεται το σύνθημα «#freedeniz» έχει αναρτηθεί από την στέγη των κεντρικών γραφείων των εφημερίδων Bild και Welt στο κέντρο του Βερολίνου. [enikos]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου