Νέα παράταση για την μελέτη σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό | Epirus World

Νέα παράταση για την μελέτη σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό

Mια ακόμη δωδεκάμηνη παράταση η οποία λήγει στις 31/12/2917 έδωσε το Υπουργείο Υποδομών στην εκπόνησης της μελέτης που αφορά το έργο «ΜΕΛΕΤΗ ΟΔΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ – ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ».

Η νέα παράταση διαδέχεται την προηγούμενη παράταση η οποία είχε δοθεί έως τις 31/12/2016 και έρχεται να διαδεχτεί μια σειρά καθυστερήσεων που την τελευταία δεκαετία “ ακολουθούν ” το συγκεκριμένο έργο.Η κυρίως μελέτη περιλαμβάνει το τμήμα της οδού από Α/Κ Φιλιππιάδας μέχρι την περιοχή της πόλης της Πρέβεζας μήκους 37,80 km περίπου και τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού από Α/Κ Αρχαγγέλου έως την Εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, μήκους 8,0 km περίπου. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη σύνδεση θα αναβαθμίσει τόσο την περιοχή της πόλης της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πρέβεζας, όσο και σημαντικό μέρος του οδικού δικτύου.

Όπως υπογραμμίζεται στην απόφαση του Υπουργείου η συγκεκριμένη σύμβαση ακολουθεί τη σύμβαση της Μελέτης Οδοποιίας «ΜΕΛΕΤΗ ΟΔΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ», στα πλαίσια της οποίας επίκεινται τροποποιήσεις στο σχεδιασμό τεχνικών έργων της κύριας και της δευτερεύουσας οδού (από Κόμβο Λιμποχωβίτη έως κόμβο Φραξήλα).

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει γενικότερα την σύνδεση της Ιόνιας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Φιλιππιάδας μέχρι την παραλιακή οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας. Προβλέπονται δε, ανισόπεδοι κόμβοι στη γέφυρα Καλογήρου και στη θέση Φραξήλα της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, και νέα χάραξη τετράιχνης διατομής στο τμήμα από την Ιόνια Οδό έως την γέφυρα Καλογήρου και στο τμήμα από τον κόμβο Θεσπρωτικού έως τα όρια του Λούρου (παράκαμψη Λούρου).

Η υπόλοιπη οδική αρτηρία προβλέπεται να αναβαθμιστεί σε αυτοκινητόδρομο τετράιχνης διατομής δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα τύπου New Jersey.

Εφημερίδα Βήμα της Πρέβεζας
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου