Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τα βρέφη | Epirus World

Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τα βρέφη

Προβλήματα συγκέντρωσης, διάσπασης προσοχής, ελέγχου των συναισθημάτων τους και επεξεργασίας των πληροφοριών είναι πιθανό να εμφανίσουν τα νήπια που δεν κοιμούνται αρκετά όταν πάνε σχολείο.
Έρευνα δείχνει ότι μέχρι την ηλικία των 7 ετών τα παιδιά που κοιμούνται λίγο έχουν μειωμένη νοητική και συναισθηματική λειτουργία.
Αυτά τα παιδιά είχαν μειωμένη ικανότητα να ελέγξουν τα συναισθήματά τους, να φέρουν σε πέρας τις υποχρεώσεις τους και περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς, εξήγησε η Δρ. Elsie Taveras, διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Βοστόνης.
Τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους χρειάζονται διαφορετικές ώρες ύπνου. Στα 3 με 4 πρέπει να κοιμούνται περίπου 11 ώρες, όταν είναι μικρότερα χρειάζονται περισσότερες ώρες και όταν είναι μεγαλύτερα λίγο λιγότερες ώρες.
Και προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την εξέλιξη του εγκεφάλου, κυρίως των παιδιών.
Αυτό που συμβουλεύουν οι ειδικοί είναι να προσπαθούν οι γονείς να διατηρούν μία σταθερή ρουτίνα ύπνου ώστε να καταφέρνουν να κοιμούνται τα παιδιά τους αρκετές ώρες.
Επίσης, οι ειδικοί εξηγούν ότι αν βλέπουμε τα παιδιά μας να ξυπνάνε χαρούμενα, με καλή διάθεση και δεν νυστάζουν ή γκρινιάζουν ιδιαίτερα στη διάρκεια της ημέρας μπορούμε να θεωρούμε ότι κοιμούνται επαρκώς.
Πηγή: vita.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου