Ήπειρος: Η ανασφάλεια είναι στο μυαλό μας | Epirus World

Ήπειρος: Η ανασφάλεια είναι στο μυαλό μας

Όλα καλά κι όλα ωραία τα βρήκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, που επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων.

Σε αντίθεση με την εικόνα που μεταφέρουν οι δήμαρχοι των ακριτικών περιοχών και το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων λόγω των συχνών κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων, ο κ. Αναγνωστάκης περιέγραψε μια εξιδανικευμένη κατάσταση, στηριζόμενος στα επίσημα στοιχεία και στους αριθμούς.

«Το έγκλημα δε θα εκλείψει από τη μία στιγμή στην άλλη. Τα στοιχεία μαρτυρούν μια βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο», ανέφερε από το συνοριακό σημείο διέλευσης Κακαβιάς όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς και το προσωπικό της βάρδιας, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο Κακαβιάς.

Όπως ήταν φυσικό, στο επίκεντρο των ερωτήσεων βρέθηκε και η νέα δομή των υπηρεσιών της Αστυνομίας στην περιοχή, μετά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων και σταθμών, με τον κ. Αναγνωστάκη να επισημαίνει πως δεν άλλαξε τίποτα προς το αρνητικότερο. 
«Δεν έκλεισε κανένα Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης, δεν υπάρχει καμία αρνητική μεταβολή. Έχετε μια υπεροπλία δυνάμεων και το ζήτημα είναι πως η ηγεσία θα τις διατάξει με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», σημείωσε, λέγοντας πως η αναλογία αστυνομικών ανά αριθμό κατοίκων είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, συνεχάρη τους αστυνομικούς για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και χαρακτήρισε υποδειγματική τη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων για τις επιτυχίες που έχουν καταγράψει.

Ο κ. Αναγνωστάκης πραγματοποίησε ομιλία στους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και στους διοικητές των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ενώ στη συνέχεια είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο Κώστα Κίτσιο και τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργο Παπατσίμπα και τον πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους συνδικαλιστές, τέθηκε το θέμα της εφαρμογής από την πολιτεία της απόφασης του ΣτΕ. αναφορικά με τις περικοπές των μισθών και την προστασία του χαμηλόβαθμου προσωπικού από πιθανές νέες μειώσεις των αποδοχών ενόψει του νέου μισθολογίου.

Από την πλευρά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων αναπτύχθηκαν οι θέσεις για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών και τη διαχείριση των κατασχεθέντων οχημάτων που φυλάσσονται σε χώρους της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο αίτημα για τοποθέτηση των αστυνομικών από τις καταργηθείσες υπηρεσίες, σε υπηρεσίες της επιλογής τους, όπως και στο αίτημα για αύξηση των οργανικών θέσεων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του νομού, της ίδρυσης νέων υπηρεσιών και της βαριάς μορφής εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει. [agon.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου