ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Σημαντική διάκριση για τον Αλέξανδρο Σκορίλα | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Σημαντική διάκριση για τον Αλέξανδρο Σκορίλα

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας, αθλητής της Ακαδημίας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων, πανηγύρισε μια τεράστια νίκη στο Ηράκλειο, για την 3η εβδομάδα του 10th Lyttos Beach ITF Pro Circuit. Στην πρώτη του εμφάνιση σε κυρίως ταμπλό Futures διοργάνωσης, ο 16χρονος Έλληνας τενίστας κέρδισε στα τρια σετ τον Αυστριακό David Pichler, No. 557 στην παγκόσμια κατάταξη. 

Με μια μεγάλη εμφάνιση συνδύασε το ντεμπούτο του σε κυρίως ταμπλό Futures διοργάνωσης ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο οποίος επικράτησε του Αυστριακού David Pichler, No. 557 στον κόσμνο, με 2-6, 6-3, 7-6 (8), έπειτα από μια τεράστια μάχη, που έφτασε τις 2 ώρες και 38 λεπτά. Ο Αλέξανδρος, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο του πόντο ΑΤΡ σήμερα, έμεινε πίσω με 0-3 νωρίς στο ματς και με νέο break έχασε το 1ο σετ με 2-6, δεν πτοήθηκε όμως και επανήλθε δυναμικά στο 2ο σετ. Προηγήθηκε με break στο 4ο game για το 3-1 και μετά από αυτό δεν κοίταξε πίσω του, για να κατακτήσει το 2ο σετ χάρη στο σερβίς του, με 6-3. Τα πάντα κρίθηκαν στο συγκλονιστικό 3ο σετ, στο οποίο ο Αλέξανδρος είχε προηγηθεί με 4-2, όμως ο 21χρονος Pichler πήρε τα τρια επόμενα games και έφτασε στο 4-5. Δυο φορές σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά ο Σκορίλας, ισοφαρίζοντας σε 5-5 και σε 6-6, πριν κερδίσει ένα συναρπαστικό tie-break, με 10-8. Στο tie-break ο Αλέξανδρος χρειάστηκε να επιστρέψει από το 4-6, σώζοντας δυο διαδοχικά match points. Στη συνέχεια είχε ο ίδιος δυο χαμένα match points, στο 7-6 και στο 8-7, πριν τελικά ολοκληρώσει την τεράστια νίκη του στο 10-8, λίγο πριν συμπληρωθούν 3 ώρες στο παιχνίδι. 

Ο Αλέξανδρος είναι ο μοναδικός Έλληνας που συνεχίζει στο δεύτερο γύρο του τουρνουά και θα αντιμετωπίσει αύριο τον Jaroslav Pospisil . Ο Pospisil είναι στο Νο. 425 του κόσμου ενώ έχει περάσει και από το Νο. 103. [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου