Σίντρα, ταξίδι στην αγαπημένη πόλη των αριστοκρατών | Epirus World

Σίντρα, ταξίδι στην αγαπημένη πόλη των αριστοκρατών

Μεσαιωνικά κάστρα, μεγαλοπρεπή κτίρια ρομαντικής αρχιτεκτονικής, βοτανικοί κήποι και παραμυθένια ατμόσφαιρα συνθέτουν τη γραφική Σίντρα καθιστώντας την ένα υπαίθριο ανοιχτό μουσείο.
Η κωμόπολη της Πορτογαλίας είναι σκαρφαλωμένη σε γρανιτένια βράχια και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η παλιά αγαπημένη των αριστοκρατών φιλοξενεί εντυπωσιακές θερινές βασιλικές κατοικίες καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για εξερεύνηση.
Η έντονη επιρροή των Μαυριτανών αποκαλύπτεται στα κτίρια της στο κέντρο της πόλης, που γοήτευσαν τον λόρδο Βύρωνα. Μάλιστα υπάρχει και ένα μικρό καφέ ακριβώς απέναντι από το επιβλητικό Palacio Nacional de Sintra το οποίο φέρει το όνομά του.
Το συγκεκριμένο παλάτι αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά παλάτια στην Πορτογαλία, καθώς κατοικούνταν συνεχώς, τουλάχιστον από τις αρχές του 15ου μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα.
Χτισμένο το 1858 το Palácio de Monserrate έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες των γραμμάτων. Εκεί ο λόρδος Βύρωνας το 1809 έγραψε γι' αυτό στο ποίημά του «Προσκύνημα του Τσάιλντ Χάρολντ».
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς και το εθνικό μνημείο Palácio Nacional da Pena που χρονολογείται από το 1838 και χτίστηκε πάνω στα ερείπια μιας μικρής εκκλησίας.
Η περιήγηση στα παλάτια συνεχίζεται με το Palácio de Seteais που πλέον χρησιμοποιείται ως πολυτελές ξενοδοχείο. Μεταξύ άλλων η πρώην κατοικία του Ολλανδού πρόξενου εντυπωσιάζει με το μεγάλο κήπο με τα οπωροφόρα δέντρα.
Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το Quinta da Regaleira, μια περιοχή που φιλοξενεί ένα ρομαντικό παλάτι κι ένα παρεκκλήσι. Βρίσκεται μέσα σε ένα εντυπωσιακό πάρκο με πηγάδια, σπηλιές και λίμνες.
Στην κορυφή των βουνών της Σίντρα βρίσκεται το μεσαιωνικό κάστρο των Μαυριτανών που χρονολογείται από τον 8ο αιώνα και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Χτισμένη μέσα σε ένα δάσος βελανιδιών η μονή των Καπουτσίνων χρονολογείται από το 1560 και τα κτίρια και η σύνθεση του χώρου είναι επηρεασμένα από τον αριθμό 8, που συμβολίζει το άπειρο.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Σίντρα Πορτογαλία

Σίντρα / Πορτογαλία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω
Νόμισμα: Ευρώ
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε. Μπορείτε να μεταβείτε στη Σέντρα μέσω Λισσαβόνας σε 45 λεπτά με τρένο.
ΣΙΝΤΡΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣΙΝΤΡΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣΙΝΤΡΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣΙΝΤΡΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣΙΝΤΡΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣΙΝΤΡΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣΙΝΤΡΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου