Έκτακτο: Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε σκιέρ στις γαλλικές Άλπεις | Epirus World

Έκτακτο: Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε σκιέρ στις γαλλικές Άλπεις

Μια χιονοστιβάδα παρέσυρε πολλούς σκιέρ σήμερα το πρωί σε ανοικτή πίστα του χιονοδρομικού κέντρου της Τιν στις γαλλικές Άλπεις , όπως ανακοίνωσε η χωροφυλακή.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί χιονοστιβάδα έπληξε το χιονοδρομικό κέντρο Tignes της Σαβοΐας, στις γαλλικές Άλπεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ το χιονοδρομικό κέντρο Tignes καταπλακώθηκε χτυπήθηκε απο χιονοστιβάδα και υπάρχουν φόβοι για δεκάδες άτομα θαμμένα κάτω από το χιόνι, στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, οι μάρτυρες μιλούν για «πολλούς ανθρώπους που παγιδεύτηκαν κάτω από το χιόνι, και θάφτηκαν ζωντανοί».

Σύμφωνα με το BBC, τον προηγούμενο μήνα 4 σκιέρ σκοτώθηκαν όταν μία χιονοστιβάδα χτύπησε ένα σημείο εκτός της πίστας στο ίδιο χιονοδρομικό κέντρο.

Οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου του Tignes δήλωσαν ότι η φονική χιονοστιβάδα πυροδοτήθηκε από ένα άλλο γκρουπ με σκιέρ που βρίσκονταν σε μεγαλύτερο ύψος.

Η επιχείρηση διάσωσης είναι δύσκολη εξαιτίας της μειωμένης ορατότητας στην περιοχή που εμποδίζει την πτήση των ελικοπτέρων, με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να είναι αναγκασμένα να μεταβούν στην περιοχή πεζή. [madata]


Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου