Ένα χρόνο μετά τις πρώτες αφίξεις προσφύγων… Κατσικάς και πάλι από την αρχή | Epirus World

Ένα χρόνο μετά τις πρώτες αφίξεις προσφύγων… Κατσικάς και πάλι από την αρχή

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από όταν τα πρώτα κύματα προσφύγων έφταναν στην Ήπειρο.. Ένας χρόνος από την στιγμή που ο Κατσικάς –το μεγαλύτερο κέντρο στην περιοχή- πήρε πρόχειρα την μορφή καταυλισμού για να καλύψει ανάγκες και να αποτελέσει μέρος της λύσης σε ένα πιεστικό πρόβλημα της χώρας.
Άνθρωποι που έφταναν από τον πόλεμο, ύστερα από μήνες ταλαιπωρίας.. Μοναδικό εφόδιο η ελπίδα.. Ήταν αυτό που κουβαλούσαν μαζί τους μαζί με λιγοστά υπάρχοντα που είχαν καταφέρει να διασώσουν..
akatsikas lio2
Ο Κατσικάς εδώ και μερικούς μήνες έπαψε να λειτουργεί. Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν είτε σε ξενοδοχεία, είτε σε άλλα κέντρα. Βέβαια οι μνήμες από τις τραγικές συνθήκες του πρώτου διαστήματος παραμένουν νωπές.
Και τώρα, ένα χρόνο μετά, με τους πρόσφυγες να αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας, ο Κατσικάς ετοιμάζεται από την αρχή.
Και φαίνεται ότι είναι θέμα λίγων ημερών για να υποδεχθεί και πάλι πρόσφυγες από τα νησιά, τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστια πρόβλημα.
Ήδη στους χώρους που ήταν οι σκηνές έχουν ετοιμαστεί εβδομήντα λυόμενα σπίτια και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τοποθετηθούν άλλα τριάντα.
Ο συνολικός αριθμός θα φτάσει στα εκατό, ώστε να φιλοξενηθούν τετρακόσιοι έως πεντακόσιοι άνθρωποι. Συνάμα διαμορφώνεται ένας μεγάλος κλειστός χώρος ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργική απασχόληση και τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών καθώς και ένας δεύτερος που θα έχει τον ρόλο της αίθουσας εκδηλώσεων.
akatsikas lio3
Τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης αναβαθμίζονται προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα ενώ από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ετοιμάστηκε ακόμη και χώρος ο οποίος θα έχει τον ρόλο του σούπερ μάρκετ.
Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ανακαίνισης στα κτίρια της παιδόπολης και να ξεκινήσει η εγκατάσταση προσφύγων.
Το προσφυγικό λοιπόν, ένα χρόνο μετά, εισέρχεται και στην Ήπειρο σε νέα φάση... Και όπως φαίνεται δεν θα έχει σύντομα ημερομηνία λήξης. [epiruspost.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου