Γιάννενα: Θύμα της συμμορίας των τοκογλύφων μίλησε για την τρομακτική του εμπειρία | Epirus World

Γιάννενα: Θύμα της συμμορίας των τοκογλύφων μίλησε για την τρομακτική του εμπειρία

Το πολυπλόκαμο δίκτυο τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές στα Γιάννενα είχε στην κατοχή του να εκατομμύριο ευρώ σε χαρτονομίσματα, χρυσές λίρες, πλάκες χρυσού και επιταγές. Έξι συλλήψεις ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.«Να δώσεις τον βαφτιστικό σταυρό του παιδιού σου είναι τόσο δύσκολο που σκέφτεσαι πως καλύτερα να πάω να αυτοκτονήσω», τόνισε στον Alpha ένα από τα θύματα του κυκλώματος για τις πιέσεις που δεχόταν ώστε να αποπληρώσει τα «χρέη» του. 

Οι εγκληματίες πατούσαν πάνω στην ανάγκη των θυμάτων και τους έπαιρνε τα πάντα. Όπως αναφέρει το θύμα του είχαν αποσπάσει χρυσαφικά όλης της οικογένειας τα οποία «αναγκαστικά έπρεπε να δώσω».Στα δίχτυα των τοκογλύφων έπεσε και το παιδί του επιχειρηματία που μίλησε στην κάμερα καθώς το προσέγγισαν και το απειλούσαν έτσι ώστε να πιέσει εκείνο τον πατέρα του για να αποπληρώσει τα ποσά που είχε δανειστεί. «Με περίμεναν έξω από το σπίτι και με απειλούσαν. Ούτε όταν μπήκα στο νοσοκομείο με την καρδιά μου δεν σταμάτησαν», ανέφερε το θύμα.Για την αποδόμηση του κυκλώματος, η αστυνομική επιχείρηση, ξεκίνησε από τα Γιάννενα και εξελίχτηκε Αθήνα, Άρτα, Θεσσαλονίκη, Ξυλόκαστρο και Βραχάτι Κορινθίας. Στο πλαίσιο των ερευνών, αποκαλύφθηκε πλήρως, η εγκληματική δράση της οργάνωσης, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα μεγάλα χρηματικά ποσά.Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, τα μέλη της οργάνωσης, αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά, με τη μέθοδο της προεξόφλησης επιταγών, δηλαδή έκαναν «σπάσιμο επιταγών». [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου