ΑΡΤΑ: Αναβαθμίζεται και επεκτείνεται το δίκτυο οπτικών ινών της πόλης | Epirus World

ΑΡΤΑ: Αναβαθμίζεται και επεκτείνεται το δίκτυο οπτικών ινών της πόλης

Όλο και περισσότεροι Αρτινοί απολαμβάνουν τα σημαντικά οφέλη των υψηλών ταχυτήτων του internet καθώς αναβαθμίζεται και επεκτείνεται το δίκτυο οπτικών ινών στο Δήμο.

Ο Δήμος Αρταίων πρόσφατα αδειοδότησε πάροχο (ΟΤΕ) που είχε καταθέσει σχετική αίτηση  και οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν σε δρόμους της πόλης της Άρτας (Ζέρβα, Φανερωμένης, Κρυσταλλη, Σωκράτους, Βουλγαροκτονου, Σωκράτους, Γ΄Σωκρατους, Ραδοβυζιων, Δρυαδων, Κ. Κρυσταλλη, Κ. Καναρη, Χ. Τρικούπη, Υψηλαντου, Κολοκοτρώνη, Περικλέους, 34ο Συντάγματος Ευζώνων, Παρηγορήτριας, Τζουμέρκων, Ορλάνδου, Μαξίμου Γραικού, Δοντα, Περιφερειακή, Γώγου Μπακολα, Μουργκανας, Ζαρρα, Αγίων Αποστόλων, Μικρας Ασίας, Βορείου Ηπείρου, Στρ. Χαραλαμπου Κατσιμητρου, Τζουμέρκων, Κοραή, Αγίων Θεοδώρων, Κολοκοτρώνη, Υψηλαντου,  Μεγαλου Αλεξανδρου, Κλεισθενους, Μαραθωνος, Σωκρατους, Α` Κρυσταλλη, Καναρη, Σωκρατους, Ναυαρινου, Κωστα Κρυσταλλη, Ε. Ο. Αγρινιου Αρτας, Ε. Ο. Αγρινιου -Αρτας, Αγιου Αρτεμιου, Αραχθου, Τζουμερκων, Κουτελιδακη, Νικολαου Σκουφα, Φλεμιγκ, Κομμενου, Περιφερειακη, Οδηγήτριας, Στρατηγου Λεωνιδα Σπαη, Βορειου Ηπειρου, Παπαγου, Κομμενου, Επ.Αρτας, Δρακου Πουλιου, Αδελφων Καλυβιωτη.) αναμένεται να δώσουν την ευκαιρία στους συμπολίτες για πρόσβαση σε πολύ υψηλές ταχύτητες ίντερνετ, αποτελεσματικότερη παρέμβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ θα βοηθήσουν σημαντικά και τις τοπικές επιχειρήσεις.


Επειδή και για τις συγκεκριμένες εργασίες είναι αναγκαία η παρέμβαση στο οδόστρωμα, ο Δήμος Αρταίων από την πρώτη στιγμή κατάθεσης της αίτησης για τις παραπάνω εργασίες απευθύνθηκε, με επιστολή, τόσο στον ίδιο τον πάροχο, όσο και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, αλλά και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με την πρόταση να αναθεωρηθούν άμεσα οι κανόνες που διέπουν τις οδεύσεις αυτών των δικτύων και να εφαρμόζονται τακτικές εκσκαφών και αποκαταστάσεων που να είναι ουσιαστικές και να αποφέρουν το απαιτούμενο αποτέλεσμα.


Ως γνωστόν, οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για τη χορήγηση δικαιωμάτων διέλευσης για εργασίες εκσκαφής δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Έως και σήμερα έχουν χορηγηθεί πολλές άδειες για οδεύσεις δικτύων αυτού του τύπου σε διάφορους παρόχους κατ΄ εφαρμογή του σχετικού νόμου. Λόγω όμως του μικρού πλάτους εκσκαφής που εφαρμόζεται, οι τομές δεν αποκαθίστανται επιτυχώς , με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κατά μήκος των οδεύσεων καθίζηση ασφάλτου και λακκούβες, που καθιστούν επικίνδυνη τη διέλευση των πεζών αλλά και την κυκλοφορία των οχημάτων.


Επιπρόσθετα, τα μικρά αυτά πλάτη εκσκαφής επαναλαμβάνονται σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, το ένα δίπλα στο άλλο, (λόγω επανειλημμένων εκσκαφών από παρόχους και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα), με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι φθαρμένο και επικίνδυνο κατά μήκος πολλών κεντρικών και δευτερευουσών  οδών. Το αποτέλεσμα είναι να καλείται συνεχώς ο Δήμος να αποκαταστήσει το σύνολο της οδού με δικά του έξοδα, ενώ ο κάθε Δήμος φέρει ευθύνη για την όποια κακοτεχνία επί των οδών αυτών και καλείται να αποζημιώσει τους πολίτες για τυχόν ατυχήματα.


«Ενόψει των ανωτέρω καλούμε όλες τις εταιρείες ηλεκτρονικών επικοινωνιών να έρχονται σε επικοινωνία μεταξύ τους   προ της ενάρξεως των σκαπτικών εργασιών,  ούτως ώστε να δημιουργείται μία τομή, με χρήση σπιράλ αναμονής και μόνο επί του εδάφους και να μην καταστρέφεται το οδόστρωμα» καταλήγει η επιστολή του Δήμου Αρταίων. [epirusgate.blogspot.gr
]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου