Βρήκε στον κήπο σκελετό πιλότου και γερμανικό μαχητικό του Β' Παγκοσμίου | Epirus World

Βρήκε στον κήπο σκελετό πιλότου και γερμανικό μαχητικό του Β' Παγκοσμίου

Μια αναπάντεχη ανακάλυψε έκανε ένα αγόρι στην πόλη Μπιρκέλσε της Δανίας, την ώρα που έκανε την εργασία του για το μάθημα της ιστορίας.

Ο Ντάνιελ Ρομ Κρίστιανσεν αποκάλυψε τα συντρίμμια – αλλά και τα οστά ενός πιλότου – όταν ο πατέρας του, του είπε να «βγει και να βρει το αεροπλάνο που υποτίθεται πως είχε συντριβεί στο χωράφι».

Ο Κλάους Κρίστιανσεν δήλωσε στον τοπικό σταθμό ειδήσεων DR P4 Nordjylland πως ο παππούς του, του είχε αναφέρει μία φορά πως ένα γερμανικό αεροπλάνο είχε συντριβεί στο αγρόκτημά τους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Όταν ο γιος μου πρόσφατα έπρεπε να κάνει μία εργασία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, του είπα χαριτολογώντας να βγει έξω και να βρει το αεροπλάνο που υποτίθεται πως είχε συντριβεί στο χωράφι» δήλωσε ο αγρότης Κρίστιανσεν.

Ο μαθητής και ο μπαμπάς του, πήγαν αμέσως στα χωράφια με έναν ανιχνευτή μετάλλων – αρχικά μόνο για διασκέδαση, δεδομένου πως ο Κρίστιανσεν πίστευε πως τα συντρίμμια θα είχαν απομακρυνθεί εδώ και καιρό.

Τότε όμως οι δυο τους άρχισαν να βρίσκουν κομμάτια από τα συντρίμμια.



«Προσπαθήσαμε να σκάψουμε προσεκτικά. Βρίσκαμε όλο και περισσότερα τμήματα» δήλωσε ο Κρίστιανσεν στο DR.

Όταν κατά την ερασιτεχνική ανασκαφή βρήκαν και τα υπολείμματα οστών, τότε ειδοποίησαν τις αρχές, αναφέρει ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός DR.

Αστυνομία, εμπειρογνώμονες ειδικοί σε βόμβες αλλά και εκπρόσωποι της γερμανικής πρεσβείας, έφτασαν στη σκηνή.

«Βρήκαμε επίσης έγγραφα και χαρτιά στις τσέπες κάποιων ρούχων» πρόσθεσε ο Κρίστιανσεν.

Το αεροσκάφος που ανακάλυψαν πατέρας και γιος είναι ένα Messerschmidt Bf 109, ένα μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από την Luftwaffe κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Κρίστιανσεν δήλωσε στο DR πως η οικογένειά του εργαζόταν στη γη, όπου βρέθηκε το μαχητικό αεροσκάφος εδώ και «20 -30 χρόνια», χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για το μυστικό που κρυβόταν κάτω από το έδαφος.

«Ευτυχώς ο γιος μου έχει κάτι να γράψει τώρα στην εργασία του. Σήμερα πήρε ρεπό, ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει από κοντά τους ανθρώπους της αστυνομίας και τους ειδικούς στην εξουδετέρωση βομβών. Είναι αρκετά συναρπαστικό για όλους μας» είπε ο Κρίστιανσεν. [topontiki]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου