Γιάννενα: Εξετάζεται το άνοιγμα της νότιας πύλης του Κάστρου για το Μουσείο Αργυροτεχνίας | Epirus World

Γιάννενα: Εξετάζεται το άνοιγμα της νότιας πύλης του Κάστρου για το Μουσείο Αργυροτεχνίας

Προς επανεξέταση θα βρεθεί το αίτημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς που λειτουργεί το Μουσείο Αργυροτεχνίας στην Ακρόπολη του Ίτς Καλέ, ώστε να παραμένει ανοιχτή η νότια πύλη του Κάστρου.

Την είδηση έδωσε χθες ο Έφορος Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κων. Σουέρεφ με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να εγκρίνει για μία ακόμη χρονιά την πρόσληψη εποχικών φυλάκων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της επικράτειας. 

Συνολικά 1314 φύλακες θα προσληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με συμβάσεις επτάμηνης εργασίας, προκειμένου οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία να λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. 

Στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης θα προσληφθούν πέντε ημερήσιοι φύλακες και ένας νυχτοφύλακας, ενώ στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων θα προσληφθούν τρεις φύλακες για την ημέρα και ένας νυχτοφύλακας. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν με τις προσλήψεις αυτές δίνεται η δυνατότητα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων να ικανοποιήσει το αίτημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, το οποίο συνυπογράφεται από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και το Δήμο Ιωαννιτών, ο κ. Σουέρεφ τόνισε πως αυτό θα επανεξεταστεί. 

«Προς το παρόν είναι εφικτό, η νότια πύλη να παραμένει ανοιχτή. Με τα σημερινά δεδομένα παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 15:00. Με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν με τις προσλήψεις, θα το επανεξετάσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ο κ. Σουέρεφ χαρακτήρισε τις προσλήψεις του εποχικού προσωπικού «ανάσα» για τους χώρους αυτούς, που μπορούν να επιτελέσουν καλύτερα το ρόλο τους και να αποτελέσουν μεγαλύτερο πόλο έλξης επισκεπτών τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. 

«Το γεγονός και μόνο ότι οι επισκέπτες δε θα βρίσκουν κλειστές πύλες από τις 3 το μεσημέρι στο Βυζαντινό Μουσείο ή στην Αρχαία Δωδώνη είναι από μόνο του εξαιρετικά σημαντικό», τόνισε χαρακτηριστικά.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ele.gr
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου