Πάργα: Ξεσηκωμός για τα Κέντρα Υγείας που μένουν χωρίς γιατρούς | Epirus World

Πάργα: Ξεσηκωμός για τα Κέντρα Υγείας που μένουν χωρίς γιατρούς

Για δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κάτοικοι και φορείς της Πάργας, σύσσωμη η τοπική κοινωνία, υποχρεώνεται να ξεσηκωθεί και να ζητήσει το αυτονόητο. Το δικαίωμα στην υγεία... Την εύρυθμη λειτουργία δηλαδή των δύο Κέντρων Υγείας που καλύπτουν τις ανάγκες στον πιο τουριστικό δήμο της Ηπείρου και τη στελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ.

Η δεύτερη κινητοποίηση μεταφράστηκε σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Μεσοποτάμου.

Τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας δεν λύνονται με υποσχέσεις και αγροτικούς γιατρούς διαμήνυσαν οι κάτοικοι της περιοχής, απαντώντας έτσι και στην ανακοίνωση του τοπικού βουλευτή Κώστα Μπάρκα, λίγες ώρες πριν την κινητοποίηση για την πρόσληψη αγροτικών γιατρών.



«Επέλεξαν να μας ρίξουν στον Καιάδα.. Καταντήσαμε να τσακωνόμαστε για το ποιος θα πάρει τον γιατρό...» τόνισε η εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Πάργας Ε. Υφαντή, επισημαίνοντας ότι «αρκετά ανεχθήκαμε» και προαναγγέλλοντας συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ο οποίος παραβρέθηκε στην κινητοποίηση μαζί με άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανώς οργισμένος από την κατάσταση στο χώρο της υγείας, χαρακτήρισε λυπηρό αυτό που συμβαίνει.

«Είναι αδιανόητο να κλείσουν τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου, όπου το καλοκαίρι δέχονται πάνω από εκατό χιλιάδες τουρίστες... Είναι ντροπή για την χώρα» ανέφερε και τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και μάλιστα πρότεινε πιο δυναμικούς τρόπους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι φορέων της Άρτας και της Πρέβεζας, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι παρατάξεων και άλλοι.

Το μήνυμα όλων ήταν κοινό και με αυτό μεταφέρεται η αγωνία των κατοίκων οι οποίοι έχουν μείνει στο έλεος της αδιαφορίας. [epiruspost.gr]







Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου