Οχτακόσιοι πρόσφυγες σε Κατσικά και Αγία Ελένη.. Οι αιφνίδιες μετακινήσεις συνεχίζονται! | Epirus World

Οχτακόσιοι πρόσφυγες σε Κατσικά και Αγία Ελένη.. Οι αιφνίδιες μετακινήσεις συνεχίζονται!

Οι αιφνίδιες μετακινήσεις των προσφύγων και από τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής προς τα Καμένα Βούρλα, την Πάρνηθα και την Αθήνα ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή.. Οι πρόσφυγες έχουν μετατραπεί ουσιαστικά σε «παιχνίδι» στα χέρια των ΜΚΟ και της Ύπατης Αρμοστείας, με την τελευταία να μην ενημερώνει όχι μόνο καμία από τις τοπικές αρχές, αλλά ούτε καν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι πρόσφυγες που βρίσκονταν έναν περίπου χρόνια στα Γιάννινα, δυσκολεύτηκαν να συναινέσουν στην απόφαση της μετακίνησης, αλλά δεν είχαν άλλη επιλογή. Συνάμα στον αέρα τινάζονται οι εκπαιδευτικές δομές που λειτουργούσαν και οι οποίες δημιουργήθηκαν με μεγάλη προσπάθεια.

Χθες το βράδυ έφτασαν στα Καμένα Βούρλα οι πρώτοι πρόσφυγες που έφυγαν από τα Γιάννινα, οι οποίοι αρνούνταν να κατέβουν από τα λεωφορεία καθώς διαπίστωσαν ότι προορισμός τους ήταν ξενοδοχεία και όχι διαμερίσματα όπως τους είχαν διαβεβαιώσει.

Το θέμα των αιφνίδιων μετακινήσεων τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για μία ακόμη φορά καυτηριάστηκε η στάση της Ύπατης Αρμοστείας και των ΜΚΟ να μην ενημερώνει καμία τοπική αρχή για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειές της. Ο Δήμαρχος μάλιστα υποστήριξε ότι θα διαμαρτυρηθεί εγγράφως στον Υπουργό Γιάννη Μουζάλα.

Κι ενώ οι πρόσφυγες μετά από έναν χρόνο παραμονής τους στα Γιάννινα φεύγουν, οι δομές της παιδόπολης και του Κατσικά ετοιμάζονται για να υποδεχθούν περίπου οχτακόσια άτομα.

Ο χρόνος κατά τον οποίο θα ανοίξουν για την φιλοξενία προσφύγων παραμένει άγνωστος και μάλλον είναι συνάρτηση τόσο των έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί όσο και των προσφυγικών ροών στα νησιά του Αιγαίου.

Η παιδόπολη της Αγίας Ελένης πάντως, που αναμένονταν να είναι έτοιμη αυτές τις μέρες, δεν έχει ολοκληρωθεί και φαίνεται ότι παίρνει παράταση για τον Μάιο. Έτσι πιθανόν ο Κατσικάς να είναι αυτός που θα υποδεχθεί και πάλι πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα η Ύπατη Αρμοστεία αλλά κι άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, φαίνεται ότι εξακολουθούν να συζητούν με ιδιώτες επιχειρηματίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων για την μίσθωση ξενοδοχείων ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτά πρόσφυγες που θα μεταφερθούν από άλλες περιοχές της χώρας.

Ποια είναι η σκοπιμότητα αυτών των συχνών μετακινήσεων είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό.. Ίσως το αρμόδιο υπουργείο να έχει κάποια απάντηση. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου