Γιάννενα: Τζαμί.. Επιχείρηση καθαρισμού της φωλιάς των πελαργών | Epirus World

Γιάννενα: Τζαμί.. Επιχείρηση καθαρισμού της φωλιάς των πελαργών



Τα Γιάννινα ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους φτερωτούς επισκέπτες της πόλης, τους πελαργούς, οι οποίοι κάθε χρόνο, επιστρέφουν στην δική τους φωλιά, που χρόνια τώρα βρίσκεται στο Τζαμί της Καλούτσιανης.

Μετά από ένα μακρινό ταξίδι οι πελαργοί έρχονται για να μείνουν έως τον Οκτώβριο στη φωλιά που έφτιαξαν πριν από χρόνια στην καρδιά της πόλης αλλά και σε μερικές ακόμη που βρίσκονται στο λεκανοπέδιο.

Μία «επιχείρηση», λοιπόν, διαφορετική από τις άλλες, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων.

Όπως και πέρυσι, ανέλαβαν δράση και με την συνδρομή γερανοφόρου οχήματος προχώρησαν στην επιδιόρθωση και τον καθαρισμό της φωλιάς των πελαργών.

Με το ειδικό γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής, το συνεργείο έφτασε στην κορυφή του μιναρέ για να αποκαταστήσει τη φωλιά από τις φθορές που υπέστη τον χειμώνα. Παράλληλα, με αυτήν την ευκαιρία, καθαρίστηκαν οι πέτρες του μιναρέ από τα φυτά που είχαν φυτρώσει στο χώμα, λόγω της βροχής.

Τα Ιωάννινα είναι, πλέον, έτοιμα να υποδεχθούν τους φτερωτούς επισκέπτες της άνοιξης, που θα βρούνε, όταν καταφθάσουν, ένα φιλόξενο «σπίτι» να τους περιμένει. [epiruspost.gr]

Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου