Αιματηρή εξέγερση σε αναμορφωτήριο νέων στη Γουατεμάλα | Epirus World

Αιματηρή εξέγερση σε αναμορφωτήριο νέων στη Γουατεμάλα

Επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας της Γουατεμάλας χρειάστηκε σε αναμορφωτήριο νέων, στην πρωτεύουσα ρης χώρας,  για να διασωθούν τέσσερις φρουρούς που κρατούνταν όμηροι από τους εξεγερμένους κρατούμενους.
Ένας από τους τέσσερις φύλακες είναι νεκρός ενώ ακόμα δύο είναι σοβαρά τραυματισμένοι. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι τρεις καθώς δύο φρουροί είχαν πέσει νεκροί την Κυριακή κι ένας είχε τραυματιστεί όταν οι κρατούμενοι πήραν τον έλεγχο της φυλακής μετά τις ώρες επισκεπτηρίου την Κυριακή.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, το κέντρο κράτησης Etapa II στην πρωτεύουσα ελέγχεται από τη διαβόητη συμμορία 18th Street Gang, που δρα σε όλη την Κεντρική Αμερική.
Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα και σκαρφάλωσαν στην οροφή του κέντρου κράτησης. Κάποιοι επιχείρησαν να αποδράσουν.
Μεταξύ των αιτημάτων τους, όπως γράφει το BBC, ήταν να μεταφερθούν στη συγκεκριμένη φυλακή μέλη της συμμορίας που κρατούνται σε άλλα σωφρονιστικά κέντρα.
Διεκδικούσαν επίσης το δικαίωμα να μαγειρεύουν μόνοι τους το φαγητό τους ή να μπορούν να φέρνουν φαγητό απ’ έξω.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κρατούμενοι της συμμορίας 18th Street Gang απείλησαν να σκοτώσουν μέλη της αντίπαλης συμμορίας Paisas, εάν αρνούνταν να συμμετάσχουν στην εξέγερση.
Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, μέλη συμμοριών είναι οι περισσότεροι από τους κρατούμενους στις φυλακές της Γουατεμάλα και οι αιματηρές συμπλοκές είναι σύνηθες φαινόμενο.
Το περιστατικό αυτό συμβαίνει λίγες μέρες μετά την τραγωδία σε κέντρο φιλοξενίας θυμάτων βίας, στη Γουατεμάλα, με σαράντα κορίτσια νεκρά από φωτιά.
Τα δύο αυτά συμβάντα δείχνουν την κατάσταση των υπηρεσιών φροντίδας παιδιών κι εφήβων στη Γουατεμάλα, λένε ακτιβιστές.
ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΦΥΛΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΦΥΛΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΦΥΛΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΦΥΛΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΦΥΛΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΦΥΛΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΦΥΛΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου