Μετακινούν γιατρούς από τα Γιάννινα για τις ανάγκες της Κέρκυρας | Epirus World

Μετακινούν γιατρούς από τα Γιάννινα για τις ανάγκες της Κέρκυρας

Με μετακινήσεις γιατρών από τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων αλλά και από το Νοσοκομείο Φιλιατών επιχειρούν οι αρμόδιοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχει ανακύψει στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Στη Μονάδα της Κέρκυρας έχει μείνει ένας μόνο μόνιμος γιατρός με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ κι ένα χρόνο, χωρίς όμως σε αυτό το χρονικό διάστημα η διοίκηση της 6η ΥΠΕ αλλά και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να φροντίσουν για την επίλυσή του.

Έτσι καλούνται γιατροί από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, τους Φιλιάτες και το Χατζηκώστα να μετακινηθούν στην Κέρκυρα κάνοντας εφημερίες και ουσιαστικά ξεπερνώντας και το όριο των εφημεριών αφού ήδη έχουν εφημερεύσει και στα νοσοκομεία που εργάζονται.

Για εμπαιγμό και πρακτική που έχει μετατρέψει τους γιατρούς σε «περιφερόμενο θίασο» έκανε λόγο η πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαργαρίτα Κιτσανού ενώ από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΗ Μπάμπης Παππάς ο οποίος είναι και νεφρολόγος στην ειδικότητα υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν η μεγαλύτερη μονάδα τεχνητού νεφρού στην ευρύτερη περιοχή όπως είναι αυτή της Κέρκυρας να είναι υποστελεχωμένη και να μετακινούνται σε αυτή γιατροί από αντίστοιχες μονάδες που επίσης έχουν μειωμένο προσωπικό.

Μια κατάσταση που σύμφωνα με τον κ. Παππά δημιουργεί συνθήκες επισφάλειας πρώτα και κύρια για τους ίδιους τους ασθενείς.

Οι ελλείψεις στις αντίστοιχες μονάδες όλης της ευρύτερης περιοχής είναι υπαρκτές αφού πλην της Κέρκυρας σε Λευκάδα Πρέβεζα και Άρτα επίσης η λειτουργία τους είναι οριακή και στηρίζεται με επικουρικούς γιατρούς ενώ στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα πρόκειται να αποχωρήσει ένας νεφρολόγους από τους τρεις. Σύμφωνα με τον κ. Παππά η λύση μπορεί να δοθεί στην Κέρκυρα με την πρόσληψη τριών μόνιμων γιατρών. «Ιδού η ρόδος ιδού και η Κέρκυρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δεν είναι η μόνη όπου υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού που δεν έχουν καλυφθεί. Επί 6 χρόνια η Παιδιατρική του Νοσοκομείου Χατζηκώστα εφημερεύει 6 ημέρες το μήνα με την συνδρομή γιατρών του ΕΣΥ από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπως τόνισε η κ. Κιτσανού ενώ ολομόναχος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στο Πανεπιστημιακό ο πλαστικός χειρούργος και υπεύθυνος για την κλινική εγκαυμάτων κ. Λυκούδης ο οποίος ανά 6 μήνες ζητά κάποιον επικουρικό για να τον βοηθήσει και μέχρι σήμερα τελεί εν αναμονή. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου