Γιάννενα: Δεκαπέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί το Κλειστό και «γόρδιος δεσμός» η λειτουργία του! | Epirus World

Γιάννενα: Δεκαπέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί το Κλειστό και «γόρδιος δεσμός» η λειτουργία του!

Χρειάστηκαν δεκαπέντε και πλέον χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα νέο κλειστό γυμναστήριο στην πόλη των Ιωαννίνων... Ένα γυμναστήριο που αλλιώς ξεκίνησε κι αλλιώς κατέληξε.. Χρειάστηκαν δεκαπέντε και πλέον χρόνια για να αποπερατωθεί, ωστόσο είναι άγνωστο πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να μπορέσει να λειτουργήσει, σε μία πόλη μάλιστα όπου ο αθλητισμός ασφυκτικά.

Το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο δεν είναι τίποτα άλλο, από τον αθλητικό χώρο που ξεκίνησε ως αίθουσα βαρέων αθλημάτων, πίσω από τον Πανηπειρωτικό της Ανατολής.

Κόστισε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και δεν θα είχε τελειώσει ποτέ, αν η Περιφέρεια Ηπείρου, δεν είχε δείξει έντονο ζήλο και φυσικά αν δεν είχε καλύψει το χρηματοδοτικό κενό, το οποίο δημιούργησε η προ ετών αδιαφορία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Αισίως λοιπόν το κλειστό γυμναστήριο, το οποίο μπορεί να καλύψει ανάγκες ομάδων και συλλόγων μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ, ολοκληρώθηκε.. Μόνο που απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει φορέας για να το θέσει σε λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφέρεια Ηπείρου το ολοκλήρωσε μεν αλλά δεν μπορεί να το λειτουργήσει –άλλωστε δεν είναι ο ρόλος της αυτός-, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το ΠΕΑΚΙ μάλλον δεν δείχνουν καμιά προθυμία καθώς θα πρέπει να καλυφθούν και οι λειτουργικές δαπάνες ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται ακόμη και λύση με την εμπλοκή ιδιωτών.

Κι όλα αυτά, την ώρα που εκατοντάδες παιδιά, συνωστίζονται στα γυμναστήρια των σχολείων, εκ των οποίων πολλά δεν πληρούν ούτε τις στοιχειώδεις συνθήκες, αλλά και στο κλειστό της Λιμνοπούλας το οποίο δεν είναι σε θέση να σηκώσει όλο το βάρος.

Στο παρασκήνιο φαίνεται ότι εξετάστηκε η λύση της παραχώρησής του στα τοπικά σωματεία, τα οποία όμως αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της λειτουργίας τους, την στιγμή μάλιστα που δεν τυγχάνουν καμιάς επιχορήγησης και τα οικονομικά τους είναι περιορισμένα.

Προς το παρόν, το μόνο που καταγράφεται είναι καλές προθέσεις... Μόνο που δεν είναι αρκετές για να θέσουν σε λειτουργία το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο το οποίο έχει άμεση και μεγάλη ανάγκη η πόλη.. Και φυσικά ελπίδα όλων είναι να μην χρειαστούν άλλα δεκαπέντε χρόνια για να βρεθεί λύση γιατί τότε θα μιλάμε πλέον για ερείπιο.. [epiruspost.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου