Πρέβεζα: Δράσεις για το μέτωπο της υγείας, από σωματεία της περιοχής | Epirus World

Πρέβεζα: Δράσεις για το μέτωπο της υγείας, από σωματεία της περιοχής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, την Τρίτη 28 Μαρτίου.

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 Μαρτίου στην Πρέβεζα θα κορυφωθούν οι αγωνιστικές δράσεις των σωματείων της περιοχής με κύριο αίτημα το δικαίωμα πρόσβασης σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στην Πρέβεζα συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και με τη συμμετοχή των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της περιοχής. Στη σύσκεψη αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά οι ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας – Πρόνοιας,ενώ συζητήθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα. 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους το προσχέδιο νόμου το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και προβλέπει αλλαγές τόσο στον υγειονομικό χάρτη της χώρας όσο και στους οργανισμούς των νοσοκομείων, θα ανοίξει την κερκόπορτα διασύνδεσης των νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας. 

Ο χώρος της υγείας μετατρέπεται σε χώρο επιχειρηματικής δραστηριότητας τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο και οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν πως το επόμενο διάστημα τα πρωτοβάθμια σωματεία θα αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις με επισκέψεις σε δομές υγείας, διάλογο με τους εργαζόμενους, γενικές συνελεύσεις και αξιοποίηση της απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου. 

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Iατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου, δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης από το νομό , το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, το Σωματείων Συνταξιούχων , εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, αλλά και πολίτες. [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου